Provikmo

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Provikmo is een Externe Dienst voor Preventie en Bescherming op het Werk in België, met de hoofdzetel in Brussel (Brussels Hoofdstedelijk Gewest, België). Ze is op 1 januari 2007 gevormd uit de fusie van IKMO en Provilis.

De fusiebedrijven[bewerken]

IKMO[bewerken]

IKMO vzw (Intergeneeskundige dienst voor Kleine en Middelgrote Ondernemingen) had haar hoofdzetel in Brugge (West-Vlaanderen, België).

Het was met ruim 200 medewerkers één van de grotere externe diensten voor preventie en bescherming op het werk in België. Het bedrijf leverde diensten aan 28.000 werkgevers, voor een totaal van 280.000 werknemers.

Provilis[bewerken]

Provilis had de hoofdzetel in Namen (Namen, België). Ze was sinds 1999 actief.

Het was met circa 500 aangesloten ondernemingen - samen goed voor meer dan 55.000 werknemers - één van de kleinere externe diensten voor preventie en bescherming op het werk in België. Ze had een territoriale bevoegdheid in het Waals Gewest en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Centra[bewerken]

Er zijn centra in Asse, Brugge, Brussel, Edegem, Eupen, Gent, Harelbeke, Hasselt, Herentals, Izegem, Kortrijk, Londerzeel, Luik, Menen, Namen, Poperinge, Puurs, Roeselare, Torhout, Verviers en Veurne.

Taken[bewerken]

Provikmo zorgt voor de periodieke medische onderzoeken van onderworpen werknemers, en zorgt op het gebied van risicobeheersing voor de domeinen ergonomie, psychosociale belasting, bedrijfsgezondheidszorg, hygiëne & toxicologie, arbeidsveiligheid en milieu.

Externe link[bewerken]