Punk-O-Rama

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Zie het artikel Dit artikel gaat over de albumserie. Voor het gelijknamige eerste album uit de serie, zie Punk-O-Rama (album).

Punk-O-Rama is de naam van een serie verzamelalbums uitgegeven door Epitaph Records tussen 1994 en 2005. Het eerste deel kwam uit in 1994, het tweede in 1996 en de andere albums jaarlijks van 1998 tot 2005. De artiesten kwamen van het Epitaph label en van haar sublabels ANTI-, Hellcat Records en Burning Heart Records. De totale serie bestond uit 257 nummers door 88 verschillende artiesten.

Zoals de titel al duidelijk maakt, staat er op de albums vooral punkrock, maar ook verschillende subgenres zoals garage punk, hardcore punk, pop punk, post-hardcore, ska punk, skate punk en street punk. Toch is er in de loop der tijd meer ruimte gekomen voor andere genres waaronder: alternatieve hiphop, alternatieve rock, digital hardcore, emo, experimentele muziek, garagerock, indierock, metalcore, psychobilly en screamo.

In 2006 maakte Epitaph bekend te stoppen met de Punk-O-Rama serie in plaats voor een nieuwe CD-serie genaamd Unsound. Dit door de grotere variëteit van genres op het label. Er is tot nog toe maar één album uitgebracht in deze serie.

Uitgaven[bewerken]

cd's[bewerken]

dvd's[bewerken]

  • Punk-O-Rama: The Videos, Volume 1 (2003)
  • Punk-O-Rama Vol. 9 (2004) – zit bij de CD release
  • Punk-O-Rama 10 (2005) – zit bij de CD release

Bands[bewerken]

In totaal hebben 88 bands deelgenomen aan de Punk-O-Rama serie. Pennywise en Rancid zijn de enige twee bands die op elk deel van de serie te horen waren. NOFX, Bad Religion en Pulley stonden elk op 9 volumes.

De deelnemende artiesten waren:


Externe link[bewerken]