Resolutie 31 Veiligheidsraad Verenigde Naties

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Resolutie 31
Van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties
Datum 25 augustus 1947
Nr. vergadering 194
Code S/RES/31
Stemming
voor
8
onth.
3
tegen
0
Onderwerp Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog
Beslissing Bood bijstand in de onderhandelingen aan.
Samenstelling VN-Veiligheidsraad in 1947
Permanente leden
Vlag van Republiek China China · Vlag van Frankrijk Frankrijk · Vlag van de Sovjet-Unie van 1936-1955 Sovjet-Unie · Vlag van het Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk · Vlag van de Verenigde Staten (1912-1959) Verenigde Staten
Niet-permanente leden
Vlag van Australië Australië · Vlag van België België · Vlag van Brazilië (1889-1960) Brazilië · Vlag van Colombia Colombia · Vlag van Polen (1928-1980) Polen · Vlag van Syrië (1932-1958 en 1961-1963) Syrië
Vernielingen in de Chinese wijk.

Resolutie 31 van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties werd aangenomen met acht stemmen tegen nul, en met de drie onthoudingen van Polen, Syrië en de Sovjet-Unie.

Achtergrond[bewerken | brontekst bewerken]

Zie Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

Na geweldsuitbarstingen tijdens de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog aanvaardden Nederland en Indonesië de oproep van de VN-Veiligheidsraad tot een wapenstilstand en onderhandelingen in resolutie 27.

Inhoud[bewerken | brontekst bewerken]

De Veiligheidsraad besloot hulp te bieden om het conflict tussen de partijen (Nederland en Indonesië) op te lossen, zoals bepaald in resolutie 27 paragraaf °2 punt °b. De Raad was bereid om, indien gewenst door de partijen, bij te dragen aan een overeenkomst via een commissie bestaande uit drie leden van de Veiligheidsraad. De twee partijen mochten elk één lid kiezen. De twee gekozen leden mochten daarop zelf het derde lid kiezen.

Verwante resoluties[bewerken | brontekst bewerken]

Werken van of over dit onderwerp zijn te vinden op de pagina United Nations Security Council Resolution 31 op de Engelstalige Wikisource.