Rick Romijn

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Rick Romijn
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Volledige naam Richard Blokpoel
Geboren 31 december 1962
Land Vlag van Nederland Nederland
Beroep presentator, voice-over
Jaren actief 1998-heden
Website
Portaal:  Media

Rick Romijn echte naam: Richard Blokpoel (Den Haag, 31 december 1962[1]) is een Nederlands radiomaker en voice-over. Hij is samen met Niels van Baarlen en Celine Huijsmans sidekick bij het programma Veronica Inside van Wilfred Genee op Radio Veronica.

Biografie[bewerken]

Carrière[bewerken]

Romijn werkte eind jaren 1990 al als sidekick bij het radioprogramma van Edwin Evers, toen nog uitgezonden op 3FM. In 2000 stapte de gehele crew, inclusief Cobus Bosscha, over naar het commerciële station Radio 538. Tot aan het einde van de show stelde Romijn de playlist voor Evers zijn programma samen. Naast het werk als sidekick was hij ook een van de vaste voice-overstemmen op 538, naast Sandra Dorland en Wessel van Diepen. In 2018 vertrok Romijn, samen met Evers en de andere sidekick Niels van Baarlen, na 18 jaar bij Radio 538. Hij is tevens reclame-voice-over, hij heeft onder andere voor de Media Markt reclames ingesproken.

Vanaf januari 2019 gaat Romijn aan de slag bij Radio Veronica. Hij gaat, samen met Niels van Baarlen, opnieuw fungeren als sidekick, maar dan in de middagshow van Genee; Veronica Inside. Ook is hij in 2018 Music Director geworden bij Radio Veronica.

Als Ricky Romano is hij in de jaren tachtig dj geweest bij Radio Stad Den Haag. Hij woont in Den Haag. Zijn geboortenaam is Juan.

Trivia[bewerken]

Externe links[bewerken]