Veronica Inside

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Veronica Inside
Genre Voetbal- en praatprogramma
Speelduur 120 minuten
Bedenker Talpa
Samenstelling Wilfred Genee (presentator)
Johan Derksen
René van der Gijp
Eindredactie Jan Hillenius
Vaste gasten Jan Boskamp
Hans Kraay jr.
Valentijn Driessen
Wim Kieft
Voice-over Wytse van der Goot
Muziek Danny Vera & ordinary men (maandag)
The Clarks (vrijdag)
Land van oorsprong Nederland
Taal Nederlands
Locatie Media Park Hilversum: Studio 2 (2018-heden)
Productie
Productiebedrijf Talpa Producties
Uitzendingen
Start 10 augustus 2018
Zender Veronica (2018-heden)
Website
Portaal  Portaalicoon   Televisie
Veronica Inside
Diskjockey Wilfred Genee (ma. t/m do.)
Jan Joost van Gangelen (vr.)

Vaste vervangers:
Tim Klijn
Sidekick(s) Rick Romijn, Niels van Baarlen
Nieuwslezer Celine Huijsmans
Muziekgenre pop/rock
Type programma nieuws, sport en muziek
Uitzendingen
Tijdstip maandag-donderdag: 16.00-18.00 uur
vrijdag: 15.00-18.00 uur
Radiostation Radio Veronica
Periode 2019-heden
Portaal  Portaalicoon   Media

Veronica Inside (kortweg VI) is een televisie- en radioprogramma. Op tv discussiëren Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp over de laatste ontwikkelingen op de voetbalvelden. Naast de hoofdrolspelers van het programma schuiven onder anderen vaste gasten Jan Boskamp, Hans Kraay jr., Wim Kieft en Valentijn Driessen afwisselend aan. De kijkdrempel van het programma ligt laag dankzij het weinige gebruik van vaktermen en veel humor, waardoor het programma in vergelijking met andere voetbalprogramma's hoge kijkcijfers heeft.

Op de radio bespreekt Genee, samen met de sidekicks Rick Romijn, Niels van Baarlen en Celine Huijsmans, een mix van actuele onderwerpen, entertainment en sport. Daarnaast borduurt het programma verder op de gelijknamige tv-variant. Van der Gijp, Derksen, Kraay en Boskamp werken ook periodiek aan het radioprogramma mee. Op de vrijdag presenteert Jan Joost van Gangelen het programma van 15.00 uur tot 18.00 uur.

Geschiedenis[bewerken]

Jarenlang was het programma Voetbal Inside één van de grote blikvangers op RTL 7, met Johan Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee in de hoofdrollen. Het trio werd in de zomer van 2018 ingelijfd door Talpa van John de Mol jr., waar ze een contract tekenden voor vier jaar. Het programma ging door als Veronica Inside en het format bleef hetzelfde als Voetbal Inside. Wel kreeg het programma een nieuw decor, nieuwe tune, vormgeving en rubrieken. Daarnaast kreeg het tv-programma ook een versie op de radio, dagelijks van vier uur tot zes uur op Radio Veronica. Eind 2018 keerde Wim Kieft tweemaal terug als tafelgast bij VI. In januari 2019 tekende Kieft een driejarig contract bij Talpa, waarmee hij per juli 2019 definitief terugkeert als vaste gast.

Controverses[bewerken]

Genee, Derksen en Van der Gijp hebben meerdere malen voor controverses gezorgd in de media. In het programma kwamen regelmatig diverse actualiteiten voorbij en daarbij namen ze geen blad voor de mond. Ook schuwde ze onderwerpen buiten het voetbal niet en namen ze iedereen op de hak met een flinke portie voetbalhumor, satire en kroegpraat. Door de vele incidenten en ongezouten meningen lag het programma vaak onder een vergrootglas.

In november 2018 reageerde Derksen negatief op een petitie om voetbalvelden homovriendelijker te maken en stelde dat uit de kast komen niet moeilijk is.[1] Dit leidde tot ophef op sociale media en minister van Engelshoven van Emancipatie wilde in debat met Derksen naar aanleiding van zijn uitspraken.[2][3] Daarnaast werd er een Twitter-actie (#SorryJohan) in het leven geroepen.

Samenstelling[bewerken]

Veronica Inside (televisie)[bewerken]

Vaste samenstelling:

Vaste wisselende gasten:

Huisband:


Veronica Inside (radio)[bewerken]

Vaste samenstelling:

Spin-offs[bewerken]

UEFA Champions League[bewerken]

De studio van het Champions League-programma bij Veronica.

Vanaf het seizoen 2018/19 worden de woensdagavondwedstrijden van de UEFA Champions League voor- en nabeschouwd door de mannen van Veronica Inside. Door de komst van Genee, Derksen en Van der Gijp naar Veronica kocht Talpa Netwerk opnieuw de uitzendrechten van het voetbaltoernooi. In de UEFA Champions League-studio presenteren Hélène Hendriks en Wilfred Genee samen met vaste analisten Johan Derksen, René van der Gijp, Ronald de Boer en Dick Advocaat deze uitzendingen.

Omdat Veronica Inside en de Champions League niet dezelfde sponsoren hebben zitten Genee, Derksen en Van der Gijp niet als trio aan de tafel tijdens de voor- en nabeschouwingen omdat er inhoudelijk anders teveel gelijkenis met Veronica Inside zou ontstaan. Op de dinsdagen neemt Hendriks de presentatie voor haar rekening en zit zij samen met Derksen en De Boer. De woensdagen worden verzorgd door Genee samen met Van der Gijp en Advocaat.

Veronica Inside Radio[bewerken]

Vanaf 7 januari 2019 presenteert Wilfred Genee, samen met sidekicks Rick Romijn, Niels van Baarlen en Celine Huijsmans, iedere maandag tot en met donderdag (van 16.00 uur tot 18.00 uur) een middagprogramma op Radio Veronica. Op de vrijdag presenteert Jan Joost van Gangelen het programma van 15.00 uur tot 18.00 uur. Het radioprogramma heeft dezelfde naam als het programma op tv, namelijk Veronica Inside. Het radioprogramma borduurt verder op de gelijknamige tv-variant. Naast het laatste voetbalnieuws staat in het programma ook het nieuws van de dag centraal. Johan Derksen en René van der Gijp schuiven regelmatig aan bij Genee of worden gebeld.

Sponsoren[bewerken]

Het programma wordt gesponsord door een aantal merken. Deze sponsoren bedenken ook programmaonderdelen. Zo wordt het programma gesponsord door de biersponsor Bavaria en TOTO.

Merchandising[bewerken]

In 2018 kwamen de heren met een Veronica Inside-kledinglijn op de markt.

Externe link[bewerken]

  • (nl) Veronica Inside, Johan reageert op uitspraken over homo's | VERONICA INSIDE. Veronica Inside (30-11-2018). Geraadpleegd op 30-11-2018.
  • (nl) NOS, '#SorryJohan, waarom zou je 20 jaar in de kast zitten als het makkelijk was?'. NOS. Geraadpleegd op 30-11-2018.
  • (nl) NOS, Minister Van Engelshoven wil in debat met Johan Derksen. NOS (29-11-2018). Geraadpleegd op 30-11-2018.