Naar inhoud springen

Voetbal Inside

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Voetbal Inside
Voetbal Inside
Alternatieve titel VI
Voormalige titel Voetbal Insite
RTL Voetbal Insite
Voetbal International
Voetbal Inside
Genre Voetbal- en praatprogramma
Speelduur per afl. 90 minuten
Bedenker RTL
Presentatie Ruud ter Weijden (2001)
Wilfred Genee (2001-2005), (2007-2018)
Barbara Barend (2005-2007)
Eindredactie Jan Hillenius (2008-2018)
Vaste gasten Johan Derksen (2001-2018)
Willem van Hanegem (2007-2008)
René van der Gijp (2008-2018)
Muziek Danny Vera & ordinary men
Land van oorsprong Nederland
Taal Nederlands
Locatie Media Park Hilversum:
Studio 16 (2008-2009)
Studio 6 (2009-2015),
Studio 2 (2015-2018)
Productie
Productiebedrijf RTL Productions
Uitzendingen
Start 5 oktober 2001
Einde 7 mei 2018
Zender RTL 5 (2001-2005),
RTL 7 (2005-2018)
Opvolger(s) Veronica Inside
Prijzen
Gouden Televizier-Ring 2011
(als Voetbal International)
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Voetbal Inside (voorheen Voetbal Insite, RTL Voetbal Insite en Voetbal International, kortweg VI) was een praatprogramma op RTL 7 dat werd uitgezonden tussen 2001 en 2018. Het programma onderscheidde zich van andere voetbalprogramma's door de ongezouten meningen en grappen. VI werd vooral een succes door de chemie tussen presentator Wilfred Genee en vaste sidekicks Johan Derksen en René van der Gijp.

In 2011 ontving het programma de Gouden Televizier-Ring en in 2017 won Genee de Zilveren Televizier-Ster voor beste presentator.

Op 7 mei 2018 werd de laatste Voetbal Inside uitgezonden, omdat de heren de overstap maakten naar Veronica. Hier zetten ze hetzelfde programma voort onder de naam Veronica Inside. Ondanks het vertrek werkte RTL achter de schermen aan een opvolger van de voetbaltalkshow. Dit resulteerde in de start van VTBL.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Oude studio Voetbal International

Voetbal Insite (2001-2007)[bewerken | brontekst bewerken]

Het programma begon op 5 oktober 2001 als Voetbal Insite en komt voort uit het televisieprogramma Sport aan tafel, een discussieprogramma over sport in het algemeen gepresenteerd door Ruud ter Weijden. De vaste discussiegast van het programma was Johan Derksen. Hierdoor werd er in het programma veel over voetbal gesproken. Na een meningsverschil tussen HMG en Endemol maakte het programma een doorstart onder de naam Sunday United. Een kort geding aangespannen door Endemol zorgde ervoor dat Sunday United alweer snel van de buis verdween. Dit resulteerde in de start van Voetbal Insite (kortweg VI). De presentatie lag korte tijd in handen van Ter Weijden, maar al snel werd hij vervangen door Wilfred Genee. Dat kwam omdat het programma van producent wisselde. In wisselende samenstelling waren ook onder anderen Willem van Hanegem, René van der Gijp, Hans Kraay sr., Wim Kieft en Piet de Visser te gast. Aanvankelijk werd het programma op vrijdagavond uitgezonden, maar vanaf 2002 op maandagavond.

In 2005 vertrok Genee naar de nieuwe televisiezender Talpa. Sportjournaliste Barbara Barend werd door Derksen gevraagd om het presentatiestokje over te nemen. Op 18 augustus 2007 viel het doek voor Talpa, dat inmiddels Tien heette. Tien werd in zijn geheel overgenomen door RTL Nederland. De overname betekende ook dat Genee terugkeerde bij het programma. Barend bleef achter de schermen betrokken bij het programma.

RTL Voetbal Insite (2007-2008)[bewerken | brontekst bewerken]

Door de overname kreeg RTL ook de uitzendrechten van het Eredivisie voetbal. Hierdoor werd de opzet van het programma aangepast. Ten eerste werd de naam gewijzigd in RTL Voetbal Insite en kreeg het programma een nieuw decor. Naast Genee en Derksen kreeg ook Van Hanegem een vaste aanstelling aan tafel. Op 18 mei 2008 werd de laatste aflevering van het seizoen gemaakt. Al snel kwamen er geruchten op gang dat het programma zou stoppen, mede omdat RTL de rechten voor het uitzenden van samenvattingen van Eredivisiewedstrijden was kwijtgeraakt aan de NOS. Op 28 augustus 2008 werd officieel bevestigd dat het programma niet verder zou gaan.

Voetbal International (2008-2015)[bewerken | brontekst bewerken]

Op 29 september 2008 keerde het programma toch terug in afgeslankte vorm. De naam werd gewijzigd in Voetbal International, omdat het weekblad de hoofdsponsor van het programma werd. Er was geen publiek meer in de studio aanwezig en de opnames werden gedraaid in de studio van RTL Boulevard. Genee en Derksen bleven de vaste VI-gezichten van het programma. Ook Van der Gijp kreeg een vaste aanstelling aan tafel. Van Hanegem mocht niet meer aanschuiven, omdat hij een exclusief contract had getekend bij Sport1. Naast de hoofdrolspelers van het programma schoven onder anderen Hans Kraay jr., Jan Boskamp, Emile Schelvis en Kieft afwisselend aan. In 2009 kreeg het programma weer een eigen studio. Verder ging het programma ook op vrijdagavond uitzenden. Daarnaast kreeg het muzikale ondersteuning van de huisband Danny Vera & ordinary men. In de zomer van 2010 begon RTL aan een spin-off van het programma. In VI Oranje discussiëren de vaste VI-gezichten Genee, Derksen en Van der Gijp over het Wereldkampioenschap voetbal in Zuid-Afrika. De kijkcijfers van het eerste seizoen groeiden gedurende het toernooi van 300.000 naar ongeveer 900.000 kijkers per aflevering. Het succes van het programma was mede te danken aan het feit dat het Nederlands Elftal de finale haalde.

Op 3 september 2011, net na het grote succes van VI Oranje, werd bekend dat Van der Gijp tijdelijk ging stoppen met het programma vanwege een burn-out. In datzelfde jaar ontving het programma de Gouden Televizier-Ring. Op 16 januari 2012 keerde Van der Gijp weer als vanouds terug bij het programma.

Voetbal Inside (2015-2018)[bewerken | brontekst bewerken]

In januari 2015 werd bekend dat de samenwerking tussen het voetbalblad en het programma vanaf seizoen 2015-2016 zou worden verbroken. Het tv-programma en het gelijknamige blad lagen in de clinch, omdat de heren te platvloers zouden zijn geworden. Derksen trad terug als hoofdredacteur van het blad en stopte ook per direct met zijn vaste column. RTL 7-baas Marco Louwerens liet weten dat RTL aan een eigen voetbalplatform werkt. Het was de bedoeling dat de naam Voetbal Insite weer zou terugkeren. De programmadirecteur legde echter de verkeerde naam vast.[1] Hierdoor ging het programma vanaf 10 augustus 2015 verder onder de naam Voetbal Inside.

Het programma keerde terug met een nieuw decor, nieuwe rubrieken én een nieuwe vormgeving. Tevens kreeg Voetbal Inside een eigen website en een app met daarop het laatste voetbalnieuws en fragmenten van de uitzendingen. Daarnaast werd het team versterkt met Valentijn Driessen en Gertjan Verbeek als vaste gasten.

Op 17 oktober 2016 vierden de heren hun 15-jarig jubileum. In deze uitzending waren onder anderen Peter R. de Vries, Roelof Luinge en Henk de Haan te gast. Tevens kregen de mannen van VI een tegel voor op de RTL Walk Of Fame. In oktober 2017 won Genee de Zilveren Ster voor beste presentator op het Gouden Televizier-Ring Gala, mede door de uitvoerige campagne van Derksen tijdens de uitzendingen. Genee droeg uiteindelijk de prijs op aan de enorme schare trouwe fans van het programma.

Eind maart 2018 lekte uit dat John de Mol jr. de heren een vierjarig contract had aangeboden om een soortgelijk programma voort te zetten op Veronica. De contracten werden eind mei 2018 ondertekend.[2][3] Het programma ging door als Veronica Inside en het format bleef hetzelfde als Voetbal Inside. Op 7 mei 2018 werd de laatste reguliere uitzending van het seizoen 2017/2018 uitgezonden. Daarna volgde nog wel VI Oranje Blijft Thuis. Voor Genee, Derksen en Van der Gijp werd dit hun laatste show voor RTL. Ondertussen werkte de zender achter de schermen aan een opvolger van de voetbaltalkshow. Dit resulteerde in de start van VTBL. De presentatie kwam in handen van Humberto Tan, met Theo Janssen als vaste analist. Dit programma ging op 20 januari 2019 van start. Op 19 mei 2019 kwam dit programma alweer ten einde.[4]

Controverses[bewerken | brontekst bewerken]

Johan Derksen over de Marokkanen-discussie.

Genee, Derksen en Van der Gijp hebben meerdere malen voor controverses gezorgd in de media. In het programma kwamen regelmatig diverse actualiteiten voorbij en daarbij namen ze geen blad voor de mond. Ook schuwden ze onderwerpen buiten het voetbal niet en namen ze allerlei (bekende) mensen op de hak. Hierdoor lag het programma vaak onder een vergrootglas.

In augustus 2013 zei Van der Gijp naar aanleiding van een KNVB-boot die meevoer tijdens de Amsterdam Gay Pride: 'voetbal is geen sport voor homo’s. Als je homo bent, dan ga je gewoon in een kapperszaak werken.'.[5] Johan Boskamp impliceerde dat homo's niet gezond zijn, door te stellen "Ik heb ook nooit een homo meegemaakt in al mijn jaren als speler en trainer. Al mijn medespelers waren hartstikke gezond".[6] De KNVB en diverse bekende Nederlanders reageerden woedend op de uitspraken van de heren. Het programma besteedde naar aanleiding van de uitspraken van Van der Gijp en Boskamp, aandacht voor homo-acceptatie op het voetbalveld. Daarvoor had men de homoseksuele ex-profvoetballer John de Bever en zanger Gerard Joling in de studio uitgenodigd.

In april 2016 zei Derksen, naar aanleiding van een column van Hugo Borst, dat heel wat voetbalclubs 'naar de klote zijn gegaan' omdat hun velden in de buurt lagen van plekken waar veel Marokkaanse gezinnen wonen. 'Wanneer Marokkaanse spelers de overhand in de selectie krijgen functioneert dat bijna nergens'. Hierop ontving hij zowel positieve als negatieve reacties. Het Samenwerkingsverband van Marokkaanse Nederlanders overwoog aangifte te doen tegen Derksen vanwege discriminatie.[7]

In oktober 2016 trok Derksen fel van leer tegen Sylvana Simons naar aanleiding van het besluit van RTL om Zwarte Piet te vervangen door roetveegpiet. Hij zei onder meer dat: 'dat hysterische juffrouwtje Simons zo trots als een aapje door het land rent.'[8]

In januari 2017 haalde Derksen uit naar darters. Hij zei dat 'darters nog net niet het Syndroom van Down hebben'. Ook noemde hij de darters 'een stelletje circusartiesten' en 'zeer ordinair cafévolk'.[9]

In september 2017 haalde Derksen uit naar zijn werkgever RTL. Hij noemde onder meer Erland Galjaard, de programmadirecteur van RTL, 'kinderachtig' en de programmering van RTL 4 'gewoon slecht'. Na de uitzending ontving Derksen een schandelijke e-mail van een 'niet nader te noemen' persoon binnen RTL. Vooral Wilfred Genee werd hard aangepakt in die e-mail. 'Die mail rook naar whiskey en ging echt véél te ver. ‘Grote klootzakken’ en dat soort teksten', zei Derksen.[10] Verder wilde Derksen hem sparen door zijn naam niet te onthullen in de media. Niet veel later maakte RTL Boulevard bekend dat zenderdirecteur Marco Louwerens van RTL 7, door de mannen consequent 'directeurtje' genoemd, de man was achter de e-mail. Een week later verraste hij de heren live in de uitzending met een grote bos bloemen. Tevens feliciteerde hij Genee met zijn Televizier-nominatie. Na een goed intern gesprek met de RTL-directie, konden de heren achteraf wel lachen om het mail-incident.[11][12][13] Begin december verstoorde hij, als Sinterklaas, de uitzending met een flinke portie zelfspot en humor.

In december 2017 kreeg het programma kritiek van activist en documentairemaker Sunny Bergman, omdat zij van mening is dat het programma een homofoob, seksistisch en racistisch karakter heeft. Ze riep op tot een sponsorboycot. Ook Sylvana Simons deelde deze mening. Hierop gaven Heineken en Gillette aan in gesprek te willen met RTL. RTL gaf aan dat het programma 'ongenuanceerd, lomp en controversieel' is, maar dat 'het niet aan de orde is dat de grens wordt overschreden'. De zender voegde er tevens aan toe dat de mening van de drie analisten 'niet gelijk staat aan de mening van RTL'.[14][15]

Begin februari 2018 maakten Derksen en Van der Gijp grappen over de Belgische journalist en auteur Bo Van Spilbeeck die kort daarvoor uit de kast was gekomen als transgender. Van der Gijp zei voor het laatste reclameblok dat hij voortaan als Renate van der Gijp door het leven zou gaan. Na de reclame had hij een jurk aan en een pruik op. Het leidde tot luid gelach in de studio. Derksen noemde transgenders 'niet normaal'. De vertoning riep veel negatieve reacties op, onder meer van sociale organisaties, politieke partijen en bekende Nederlanders. Belangenorganisaties TNN & COC noemden de actie 'treurig' en riepen opnieuw op tot een sponsorboycot.[16] Ondanks de negatieve reacties kreeg Van der Gijp veel steun van de trouwe VI-kijkers. In de eerstvolgende uitzending reageerde Van der Gijp op de commotie. 'Nou, ik heb inderdaad niks tegen homo’s, transgenders en lesbiennes. Het zal mij een zorg zijn wat ze doen. Onze kijkers weten heel goed wanneer het een grap is en ze zijn niet volslagen idioot. We zijn helemaal doorgeslagen in dit land. We zijn helemaal de weg kwijt. Ik heb nog drie maanden een contract en wij maken er met zijn drieën geen punt van dat we gaan stoppen. Wat moeten wij met dat gezeik aan onze kop?', aldus Van der Gijp. Ook Derksen kwam met een duidelijke statement: 'Zo lang als ik hier zit, zeg ik wat ik vind. Ze halen me van de buis of ze laten me mijn gang gaan.'.

Samenstelling[bewerken | brontekst bewerken]

Presentatoren:

Vaste sidekicks:

Vaste gasten (Lijst is incompleet):

Sponsoren[bewerken | brontekst bewerken]

Het programma werd gesponsord door een aantal merken. Deze sponsoren bedachten ook programmaonderdelen. Zo wordt het programma afgesloten met de voetbaltoto van de Lotto. Van 2008 t/m 2012 was de biersponsor Jupiler. Sinds 2012 is dit Amstel.

Gillette Speler van het Jaar[bewerken | brontekst bewerken]

Sponsor Gillette reikte aan het eind van het seizoen een bokaal uit aan de Speler van het Jaar. De bokaal ging naar de speler die aan het einde van het seizoen op nummer 1 stond in het Gillette Pro Klassement. Sinds het seizoen 2015/16 werd er tevens wekelijks een gouden veter uitgereikt aan de Speler van de Week door vaste interviewer Simon Zijlemans.

Spin-offs[bewerken | brontekst bewerken]

Zomeredities - VI Oranje[bewerken | brontekst bewerken]

VI Oranje werd dagelijks uitgezonden tijdens het WK Voetbal 2010, het EK Voetbal 2012, het WK Voetbal 2014 en het WK Voetbal 2018. De eerste editie werd rechtstreeks uitgezonden op RTL 7. In 2012 was het programma te zien op RTL 4 en in 2014 waren er uitzendingen op beide zenders.

  • WK Voetbal 2006: Dagelijkse uitzending van Voetbal Insite rond 20.00 uur.
  • EK Voetbal 2008: Geen uitzendingen.
  • WK Voetbal 2010: Dagelijks VI Oranje
  • EK Voetbal 2012: Dagelijks VI Oranje
  • WK Voetbal 2014: Dagelijks VI Oranje
  • EK Voetbal 2016:: Voetbal Inside Euro 2016 op maandag en vrijdag met Jan Boskamp als vaste gast. Het programma werd niet omgedoopt tot VI Oranje, omdat het Nederlands Elftal zich niet wist te plaatsen voor het EK. Deze uitzendingen kwamen vanuit de reguliere studio.
  • WK Voetbal 2018: Dagelijkse uitzending van VI Oranje Blijft Thuis.

In 2021 was er de Oranjezomer, dagelijks programma over het EK Voetbal, de Tour de France en de Olympische Spelen ten tijde van de coronavirus. Extra presentatrice was Hélène Hendriks, opvallende gasten waren Jacques Brinkman, Thomas van Groningen, marketingman Chris Woerts, Michael Boogerd, Estavana Polman en Leontien van Moorsel. Marcel van Roosmalen had af en toe een column. Lokatie waren bij Slot Zeist en bij een vakantiepark in Otterlo.

UEFA Europa League[bewerken | brontekst bewerken]

Sinds 2012 heeft RTL 7 de rechten van de UEFA Europa League. Tot het seizoen 2017/18 namen Genee en Derksen op donderdagavond plaats in de Europa League-studio voor de voor- en nabeschouwing. Daarnaast schoven onder anderen Van der Gijp, Boskamp en Aad de Mos afwisselend aan. Het commentaar bij de live uitgezonden wedstrijden komt van Leo Driessen en Koert Westerman. De Europa League-avond bij RTL 7 wordt afgesloten met de samenvattingen van de andere Europese wedstrijden.

Doordekken[bewerken | brontekst bewerken]

Doordekken was in het verleden eerste instantie dagelijks te zien op de website van Voetbal International en later wekelijks op de betaalzender Eredivisie Live. In Doordekken gaven Genee en Derksen hun ongezouten mening over belangrijke gebeurtenissen in de voetbalwereld. De opnames vonden regelmatig plaats vanuit Van der Valk- en gelijksoortige wegrestaurants. Het leverde enkele hilarische beelden op. In 2011 verdween het programma, dat toen enige tijd dagelijks te zien was bij de betaalzender, weer van de buis.

In oktober 2016 werd besloten om Doordekken nieuw leven in te blazen. Het onderdeel was iedere woensdag via de app alsmede via YouTube te bekijken. De opzet was gelijk aan vroeger en werd wederom verzorgd door Wilfred Genee en Johan Derksen. In het seizoen 2017/18 keerde het onderdeel echter niet meer terug.[17] Wel lanceerde RTL 7 Darts inside, de spin-off van Doordekken, op YouTube. Net als bij Genee en Derksen mogen Koert Westerman en Jacques Nieuwlaat provisorisch hun verhaal houden over belangrijke gebeurtenissen in de dartwereld.

Na de verhuizing van Voetbal Inside naar Veronica kwam Doordekken in april 2019 terug op internet. Na elf afleveringen werd de stekker er al weer uitgetrokken wegens onenigheid over de uitzendkanalen.[18]

Voetbal Inside Legends[bewerken | brontekst bewerken]

Voetbal Inside Legends is een minuut durende voetbalprogramma waarin de 100 beste voetballers aller tijden voorbijkomen. Aan bod komen hun mooiste spelmomenten, hun betekenis voor het voetbal en de prijzen die ze in de wacht hebben gesleept. Sinds 2017 is het programma dagelijks te zien op RTL 7.

De nieuwe Johan Derksen[bewerken | brontekst bewerken]

De nieuwe Johan Derksen werd eind 2017 aangekondigd als een talentenshow waarin Genee op zoek zou gaan naar de vervanger voor Derksen. Het programma zou in 2018 op de buis komen en zou worden gepresenteerd door Genee. In februari 2018 maakte de presentator bekend dat dit programma niet door zou gaan wegens een gebrek aan aanmeldingen en geschikte kandidaten.

Merchandising[bewerken | brontekst bewerken]

Sinds 2011 zijn alle seizoenen samengesteld op dvd met de hoogtepunten uit Voetbal International/Voetbal Inside en VI Oranje van het afgelopen jaar. Voor het EK 2012 werd het album De Helden van Oranje opgenomen. Genee en Derksen zongen met bekende vrienden van het programma een aantal nummers in. In 2014 verscheen er een bordspel met de tv-persoonlijkheden van VI. In het Grote Erger je Wel voetbalspel figureren Genee, Derksen, Van der Gijp en Boskamp als pionnen. Hans Kraay jr. en Louis van Gaal hebben eveneens een plek in het spel. In 2018 kwamen de heren met een VI-onderbroeken en sokkenlijn op de markt.

Uitgeverij[bewerken | brontekst bewerken]

Voetbal Inside was niet alleen een televisieprogramma. Ook werd er onder deze naam een voetbaltijdschrift uitgegeven en kwam er in 2015 een eigen boekenuitgeverij. Het voetbaltijdschrift kwam ongeveer zes keer per jaar uit. Het tijdschrift werd uitgegeven in A4 formaat, full color en bestond uit een kleine dertig pagina's per uitgave. In elk nummer werd één persoon - meestal spelers, maar soms een coach, technisch directeur, etc. - geïnterviewd. Tevens bestonden de artikelen uit interviews, columns of reportages met een Voetbal Inside tafelgast. Ook bevatte het magazine diverse reportages en achtergrond verhalen over het televisieprogramma. In mei 2017 verscheen het laatste nummer van het magazine Voetbal Inside.

Sinds oktober 2015 hebben Michel van Egmond en Marieke Derksen, een eigen uitgeverij genaamd Voetbal Inside Boeken (sinds 2018 kortweg Inside), een imprint van Overamstel Uitgevers.[19] Met de ondersteuning van het gelijknamige televisieprogramma, probeert de uitgeverij de groei van het Nederlandse sportboek voort te zetten. De uitgeverij heeft met de titels als Gijp, Kieft, Topshow enkele bestsellers op haar naam staan.

Discografie[bewerken | brontekst bewerken]

Albums[bewerken | brontekst bewerken]

Single met eventuele hitnotering(en) in de Nederlandse Top 40 Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
Helden van oranje 2012 - met Wilfred Genee, Johan Derksen & diverse artiesten / Goud

Singles[bewerken | brontekst bewerken]

Single met eventuele hitnotering(en) in de Nederlandse Top 40 Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
Nederland is helemaal oranje 2012 09-06-2012 tip4 - met Wilfred Genee & Johan Derksen /
Nr. 4 in de Single Top 100
Helden 2012 16-06-2012 tip11 - met Edwin Evers & Wilfred Genee /
Nr. 6 in de Single Top 100

Prijzen en nominaties[bewerken | brontekst bewerken]

In 2011 won het programma, destijds onder de naam Voetbal International, de Gouden Televizier-Ring. VI versloeg Wie is de Mol? en The voice of Holland.[20]

Jaar Prijs Persoon Prijs/nominatie
2010 Televizier Talent Award René van der Gijp genomineerd
2011 Zilveren Televizier-Ster Johan Derksen genomineerd
2011 Gouden Televizier-Ring Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp winnaar
2013 NS Publieksprijs voor Gijp Michel van Egmond en René van der Gijp winnaar
2014 NS Publieksprijs voor Kieft Wim Kieft, Michel van Egmond winnaar
2014 Nico Scheepmaker Beker (vakprijs) voor Kieft Wim Kieft, Michel van Egmond winnaar
2014 Nico Scheepmaker Beker (publieksprijs) voor Kieft Wim Kieft, Michel van Egmond winnaar
2015 Helden Sportboek van het Jaar voor Topshow (publieksprijs) Michel van Egmond en Jan Hillenius winnaar
2016 RTL Walk Of Fame Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp -
2017 Helden Sportboek van het Jaar voor Boskamp - Leven met Feyenoord Johan Boskamp en André van Kats winnaar
2017 Zilveren Televizier-Ster Presentator Wilfred Genee winnaar
2017 NS Publieksprijs voor De wereld volgens Gijp René van der Gijp, Michel van Egmond winnaar
2017 Gouden Mossel René van der Gijp, Michel van Egmond winnaar

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]


Voorganger:
De TV Kantine (RTL)
Winnaar Gouden Televizier-Ring
2011
Opvolger:
The voice of Holland (RTL)