Ziggo Sport

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Sport1)
Ga naar: navigatie, zoeken
Ziggo Sport
Land Vlag van Nederland Nederland
Uitzendgroep Liberty Global plc
Startdatum 12 november 2015
Omroepsoort Commerciële omroep
Genre Sport
Website
Lijst van televisiezenders
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Ziggo Sport Totaal (voorheen Sport1) is een Nederlandse betaal-tv-dienst gespecialiseerd in sportprogramma's van Liberty Global, eigenaar van kabelexploitant Ziggo. Liberty Global heeft ook 50% van HBO Nederland in handen. Sinds 12 november 2015 heeft het voormalige Sport1 ook een open kanaal, Ziggo Sport, exclusief voor Ziggo-klanten.

Geschiedenis[bewerken]

De zender ging als Sport1 op 1 februari 2006 als opvolger van Canal+ Nederland van start nadat Liberty Global eigenaar daarvan was geworden.

Het biedt zes sportkanalen die via de kabel op de digitale decoder te ontvangen zijn waarvan twee volledig in HD.

Er zijn op Ziggo Sport Totaal een dergelijk aantal kanalen beschikbaar om verschillende live-wedstrijden uit de Champions League tegelijkertijd uit te kunnen zenden.

Via satelliet-provider CanalDigitaal zijn Ziggo Sport Voetbal, Ziggo Sport Golf en Ziggo Sport Select HD beschikbaar. Digitenne biedt geen Ziggo Sport Totaal aan.

Naast de betaal-tv-dienst biedt Ziggo Sport Totaal op het internet mogelijkheden aan om wedstrijden te bekijken. In april 2007 werd de website Sportone overgenomen, resulterend in een geïntegreerde nieuwsdienst en een internetforum.

Aanbod[bewerken]

Het voornaamste waar via Ziggo Sport Totaal naar gekeken wordt, is voetbal. Van de volgende competities zendt Ziggo Sport Totaal wedstrijden uit:

Andere Sportevenementen Live op Ziggo Sport Totaal:

Het open kanaal heeft een eigen talkshow, Peptalk, gepresenteerd door Jack van Gelder en Frank Evenblij.

Kanalen[bewerken]

Op 1 januari 2011 startte Sport1 met de thematisering van zijn kanalen. Sport1 Golf en Sport1 Tennis gingen van start. De oude kanalen Sport1.1, Sport1.2 en Sport1.3 stopten hun uitzendingen. Sport1 Live werd het hoofdkanaal. Op 25 augustus 2012 startte Sport1 Voetbal. Sport1 Live werd eveneens op 25 augustus 2012 omgedoopt tot Sport1 Select. Sport1 Tennis stopte op 1 mei 2015 en werd vervangen door Sport1 Racing. Vanaf 12 november heet alles Ziggo Sport in plaats van Sport 1.

Ziggo Sport Totaal heeft thans één open kanaal in volledig HD voor Ziggo-klanten en zes betaalkanalen waaronder twee kanalen volledig in HD. Op het eerste kanaal, Ziggo Sport Select HD, selecteert Ziggo Sport de beste sport van dat moment. Daarnaast zijn er nog drie volledig gethematiseerde kanalen; Ziggo Sport Voetbal HD, Ziggo Sport Golf en Ziggo Sport Racing. Op Ziggo Sport Extra 1 en Ziggo Sport Extra 2 zijn op de piekmomenten ook diverse live sporten te bekijken.

Onder de naam Sport1 Voetbalmagazine verscheen er ook een maandelijks tijdschrift van de betaalzender. Op 28 februari 2013 maakte het tijdschrift een doorstart onder een nieuwe naam, getiteld Voetbal Focus en heeft het vrijwel niets meer te maken met de zender.

Huidige medewerkers Ziggo Sport Totaal[bewerken]

Presentatoren die ook regelmatig wedstrijden van commentaar voorzien:

Verslaggevers/commentatoren:

Analisten/medecommentatoren (voetbal):

Formule 1:

Externe link[bewerken]