Fox Sports Eredivisie

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Eredivisie Live)
Ga naar: navigatie, zoeken
Zie het artikel Voor het gelijknamige RTL-programma uit 2005, zie: Eredivisie Live (televisieprogramma).
Fox Sports Eredivisie
FSR-4cBluetxt-color-hi-res.png
Land Vlag van Nederland Nederland
Eigenaar Eredivisie Media & Marketing CV
Programmadirecteur Peter Lubbers
Lancering 29 augustus 2008 (als Eredivisie Live)
1 augustus 2013 (als Fox Sports Eredivisie)
Voormalige namen Eredivisie Live (2008-2013)
Genre Sport
Ontvangen
Ether Vlag van Nederland KPN
Kabel Vlag van Nederland Ziggo
Vlag van Nederland UPC
Vlag van Nederland Caiway
IPTV Vlag van Nederland KPN Interactieve TV
Satelliet Vlag van Nederland CanalDigitaal
Website
Lijst van televisiezenders
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Fox Sports Eredivisie (eigen schrijfwijze FOX Sports Eredivisie) is een Nederlands digitaal televisiekanaal dat sinds 29 augustus 2008 live voetbalwedstrijden uitzendt. De zender is onderdeel van Eredivisie Media & Marketing CV en telt drie kanalen. Tot het seizoen 2013-2014 was deze entiteit in handen van de eredivisieclubs zelf met Endemol als minderheidspartner, omdat geen enkele landelijke aanbieder het bedrag bood dat deze clubs wilden ontvangen. Vanaf het seizoen 2013-2014 is Eredivisie Media & Marketing CV voor 51% in handen van 21st Century Fox van Rupert Murdoch (via Fox International Channels Benelux), die van het kanaal een grote zender wil maken en hierna meteen de rechten kocht van de Engelse Premier League. Tot 1 augustus 2013 heette de zender Eredivisie Live en telde het vier kanalen in HD kwaliteit.

Eredivisie Media & Marketing CV beschikt ook over een open kanaal, Fox. Vanaf 17 augustus zijn de betaalzenders gesplitst in drie kanalen FOX Sports Eredivisie en 3 kanalen FOX Sports International. Ook in de nieuwe constructie met de Fox Sports kanalen blijft de entiteit Eredivisie Media & Marketing CV de eigenaar, waar 21st Century Fox 51 % van in handen heeft.

De kanalen worden doorgegeven via Ziggo, KPN, UPC, Tele2, Delta, Glashart Media en CanalDigitaal en daarvoor dient een abonnement genomen te worden bovenop een digitaal pakket. De prijs voor een abonnement varieert per aanbieder, maar lag in 2013 rond de € 17,50. In het speelschema van de Eredivisie worden nooit meer dan drie duels op één tijdstip gespeeld, met uitzondering van de laatste twee speelrondes, waarbij alle wedstrijden tegelijk plaatsvinden.

Competities 2014/15[bewerken]

Vlag van Nederland Eredivisie
Vlag van Nederland Jupiler League
Vlag van Nederland KNVB Beker
Vlag van Nederland Johan Cruijff Schaal
Vlag van Europa UEFA Europa League (alleen Nederlandse clubs, exclusief wedstrijden uitgezonden door RTL 7 en als wedstrijden van meerdere Nederlandse clubs tegelijkertijd worden gespeeld.)

Programma's[bewerken]

FOX Sports LIVE
Live wedstrijden. Gepresenteerd door Jan Joost van Gangelen, Kees Jansma en Toine van Peperstraten.
De Tafel van Kees
Praatprogramma in aanloop naar de zondagmiddagwedstrijden. Gepresenteerd door Kees Jansma met vaste analyse Hans Kraay jr.
Club TV
De Grote 3 hebben een dagelijks clubprogramma. De overige clubs 2x per week.

Tekst TV
Live het laatste nieuws op je TV.
Wedstrijden Eredivisie
Wedstrijden KNVB beker


Documentaires

Wedstrijden op internet[bewerken]

Voor niet-digitale televisieklanten zendt Fox Sports Eredivisie de wedstrijden ook op internet uit. Je moet voor elke wedstrijd een bedrag betalen. Als je dit bedrag betaald hebt, kun je deze wedstrijd op internet inclusief commentaar bekijken. Dit is ook een handige oplossing als je wel digitale televisie hebt, maar slechts af en toe een wedstrijd live wilt zien. Op deze manier hoef je dan niet meteen een heel abonnement te nemen. Je hoeft dan alleen de wedstrijden te kopen die je wilt zien.

Sinds januari 2011 is het ook mogelijk om een abonnement te kopen om alle wedstrijden via internet volgen. Dit is mogelijk op Windows, Mac OS X en op diverse tablets.

Externe link[bewerken]