Fox Sports Eredivisie

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Eredivisie Live)
Ga naar: navigatie, zoeken
Fox Sports Eredivisie
FOX Sports logo.svg
Land Vlag van Nederland Nederland
Eigenaar Eredivisie Media & Marketing CV
Programmadirecteur Peter Lubbers
Startdatum 29 augustus 2008 (als Eredivisie Live)
1 augustus 2013 (als Fox Sports Eredivisie)
Voormalige namen Eredivisie Live (2008-2013)
Genre Sport
Ontvangen
Ether Vlag van Nederland KPN
Kabel Vlag van Nederland Ziggo
Vlag van Nederland Caiway
IPTV Vlag van Nederland KPN Interactieve TV
Satelliet Vlag van Nederland CanalDigitaal
Website
Lijst van televisiezenders
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Fox Sports Eredivisie (eigen schrijfwijze FOX Sports Eredivisie) is een Nederlands digitaal televisiekanaal dat sinds 29 augustus 2008 live voetbalwedstrijden uitzendt. De zender is onderdeel van Eredivisie Media & Marketing CV en telt drie kanalen. Tot het seizoen 2013-2014 was deze entiteit in handen van de eredivisieclubs zelf met Endemol als minderheidspartner, omdat geen enkele landelijke aanbieder het bedrag bood dat deze clubs wilden ontvangen. Vanaf het seizoen 2013-2014 is Eredivisie Media & Marketing CV voor 51% in handen van 21st Century Fox van Rupert Murdoch (via Fox International Channels Benelux), die van het kanaal een grote zender wil maken en hierna meteen de rechten kocht van de Engelse Premier League. Tot 1 augustus 2013 heette de zender Eredivisie Live en telde het vier kanalen in HD-kwaliteit.

Eredivisie Media & Marketing CV beschikt ook over een open kanaal, Fox. Vanaf 17 augustus zijn de betaalzenders gesplitst in drie kanalen Fox Sports Eredivisie en drie kanalen Fox Sports International. Ook in de nieuwe constructie met de Fox Sports-kanalen blijft de entiteit Eredivisie Media & Marketing CV de eigenaar, waar 21st Century Fox 51 % van in handen heeft.

De kanalen worden doorgegeven via Ziggo, KPN,Delta, Glashart Media en CanalDigitaal en daarvoor dient een abonnement genomen te worden boven op een digitaal pakket. De prijs voor een abonnement varieert per aanbieder, maar lag in 2016 rond de € 17,95. In het speelschema van de Eredivisie worden nooit meer dan drie duels op één tijdstip gespeeld, met uitzondering van de laatste twee speelrondes, waarbij alle wedstrijden tegelijk plaatsvinden.

Competities 2017/2018[bewerken]

Vlag van Nederland Eredivisie Alle wedstrijden live
Vlag van Nederland Jupiler League Één losse wedstrijd & schakelprogramma live op vrijdag & één live wedstrijd op maandag
Vlag van Nederland Tweede Divisie Één losse live-wedstrijd & schakelprogramma & samenvattingen op maandag
Vlag van Nederland KNVB beker
Vlag van Nederland Johan Cruijff Schaal
Vlag van Europa UEFA Europa League (alleen Nederlandse clubs)

Programma's[bewerken]

Voetbal op vrijdag
Een schakelprogramma tussen wedstrijden in de Eredivisie, de Jupiler League en de Bundesliga op vrijdagavond. Jan Joost van Gangelen, Toine van Peperstraten of Pascal Kamperman presenteren de uitzending. De vaste analist is Hans Kraay jr.
De Eretribune
Een talkshow op zaterdagavond gepresenteerd door Jan Joost van Gangelen en Hélène Hendriks. Er is een live band en er zijn twee vaste analytici, een voetbalpersoonlijkheid en een gast die niet uit de voetbalwereld komt. De wedstrijd van 19.45 uur wordt tijdens dit programma live uitgezonden op dit kanaal. Tussendoor worden er extra uitzendingen van Fox Sports Vandaag uitgezonden.
De Tafel van Kees
Praatprogramma op zondagochtend in aanloop naar de zondagmiddagwedstrijden. Presentator Kees Jansma en vaste analist Hans Kraay jr. ontvangen verschillende gasten uit de voetbalwereld, en is er iedere week een kok in de uitzending die gerechten voor de gasten serveert.
Eredivisie op zondag
Drie live wedstrijden achter elkaar met voor- en nabeschouwingen, gepresenteerd door Toine van Peperstraten.
Dit was het weekend
Analytische round-up van de afgelopen speelronde in de Eredivisie.
FOX Sports Vandaag
In FOX Sports Vandaag wordt dagelijks om 23.00 uur het belangrijkste (inter)nationale sportnieuws doorgenomen. Op zondag, maandag, vrijdag en zaterdag zijn er extra edities. De presentatoren zijn afwisselend: Pascal Kamperman, Milan van Dongen, Hélène Hendriks, Aletha Leidelmeijer, Leo Oldenburger, Vincent Schildkamp.
Natafelen met Kees
Talkshow op de maandagavond van presentator Kees Jansma en vaste analist Kenneth Perez. Ze ontvangen voetbaljournalisten en kijken nog één keer terug op het afgelopen speelweekend.
Club TV
De Grote 3 hebben een dagelijks clubprogramma. De overige clubs 2x per week.
Tekst TV
Live het laatste nieuws.

Voor medewerkers, zie Fox Sports (Nederland).

Wedstrijden op internet[bewerken]

Voor niet-digitale televisieklanten zendt Fox Sports Eredivisie de wedstrijden ook op internet uit. Je moet voor elke wedstrijd een bedrag betalen. Als je dit bedrag betaald hebt, kun je deze wedstrijd op internet inclusief commentaar bekijken. Dit is ook een handige oplossing als je wel digitale televisie hebt, maar slechts af en toe een wedstrijd live wilt zien. Op deze manier hoef je dan niet meteen een heel abonnement te nemen. Je hoeft dan alleen de wedstrijden te kopen die je wilt zien.

Sinds januari 2011 is het ook mogelijk om een abonnement te kopen om alle wedstrijden via internet volgen. Dit is mogelijk op Windows, Mac OS X en diverse tablets.

Externe link[bewerken]