Rijkdom

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Geplaatst:
08-05-2015

Genomineerd: Verbetering nodig   Verbetering gevraagd!

Help mee dit artikel te verbeteren, zodat het voldoet aan de conventies van Wikipedia. Na een evaluatieperiode van twee weken wordt beslist of dit artikel behouden kan worden of wordt verwijderd. Je kunt hier de beoordelingslijst bekijken. De hiervoor opgegeven reden is: onder de maat

Verwijder dit sjabloon alleen wanneer dit artikel zodanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past. Geef dit aan op de beoordelingslijst door het toevoegen van de reden. (/)

In Monaco wordt veel (financiële) rijkdom tentoongespreid.

Rijkdom is de perceptie van overvloed.

Zo gedefinieerd is rijkdom het tegenovergestelde van de brede definitie van armoede.

Financieel[bewerken]

Voor sommigen is rijkdom de toestand van het beschikken over voldoende geld en middelen en is ieder die rijk is, hij die zich geen zorgen behoeft te maken over zijn inkomsten en uitgaven. Toch zullen veel mensen die in een vergelijkbare situatie verkeren zichzelf niet als rijk beschouwen. Op vlak van geld wordt rijkdom eerder geassocieerd met het hebben van meer geld dan men kan uitgeven, of dat kunnen aanschaffen wat men ook wil zonder dat dit financiële gevolgen heeft.

Niet financieel[bewerken]

Rijkdom is van toepassing op alle domeinen van het leven waar de persoonlijke perceptie overvloed vaststelt. Iets wat overvloedig aanwezig is, of onuitputtelijk is of lijkt, wordt ook rijkdom genoemd. Zo heeft men het over de natuurlijke rijkdommen (grondstoffen), de rijkdom van het Slochterense gasveld en de rijkdom van de Nederlandse taal.

Wikiquote Wikiquote heeft een of meer citaten gerelateerd aan Rijkdom.