Robin Kind

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Robin Kind
Op Toxandria, 2009
Op Toxandria, 2009
Persoonlijke informatie
Nationaliteit Vlag van Nederland Nederland
Geboortedatum 1991
Carrière
Coach Eric Brommert (mental)
Laatst bijgewerkt op: 17 aug 2012
Portaal  Portaalicoon   Golf

Robin Kind (1991) is een Nederlandse golfprofessional.

Amateur[bewerken]

Hij was lid op de Haagsche Golf.

In mei 2009 werd Robin Kind op de Noord-Nederlandse Golf & Country Club 4de bij de Trompbeker. Willem Vork won, mede dankzij een nieuw baanrecord.

In juni speelde Robin het RICOH Nationaal Open Heren en werd 7de.

In juli speelde hij het ELTK voor jongens op de Pan met Michael Kraaij, Teemu Bakker en Rowin Caron; zij werden begeleid door captain Gordon Machielsen en coach Erik der Kinderen. In de finale won Denemarken van Duitsland. Nederland versloeg Spanje en eindigde op de derde plaats.

Een week later speelde Robin het Internationaal Jeugd Open op Toxandria. Hij maakte 71-70-70-70 (-7) en miste door een bogey op de laatste hole de kans om in de play-off te komen. De pas 16-jarige Belg Thomas Detry van Ravestein won met -8.

In september wonnen Robin Kind en Celine Kortekaas, ook van de Haagsche, het NK Strokeplay t/m 18 jaar. Kind maakte 71-71 (-2), Michael Kraaij en Robbie van West bleven ook onder par en deelden de tweede plaats.

Via een derde plaats op de rangorde van de EPD Tour plaatste Kind zich voor de Challenge Tour van 2010. In het najaar ging Kind naar de Tourschool om te proberen in een betere categorie te komen. Op de baan van Arcos Gardens moest hij zich kwalificeren voor de 'Finals', hetgeen niet lukte.

Robin Kind is de broer van Richard Kind. Robin was in 2011 de beste amateur op het KLM Open. Hij werd 2de bij het Spaans Amateur en hij staat eind 2011 als nummer 61 op de World Amateur Golf Ranking.

Gewonnen[bewerken]

Teams[bewerken]

Professional[bewerken]

Eind oktober 2012 werd Robin Kind professional en hij werd lid van Golf Team Holland.
In zijn eerste jaar speelde hij op de Pro Golf Tour, die in 2012 nog de EPD Tour heette. Hij behaalde 3 top-6 plaatsen voordat hij in maart 2013 in Marokko zijn eerste overwinning behaalde. In de play-off versloeg hij Bernd Ritthammer op de tweede hole. Hij werd nog 2de bij het Glashofen-Neusaß Open en 3de bij het Open Amelkis en stond eind augustus op de gedeeld 2de plaats van de Order of Merit. De top-5 aan het einde van het jaar promoveren naar de Europese Challenge Tour. Begin september werd het Preis des Hardenberg GolfResort gespeeld en eind september volgde het laatste toernooi, de Deutsche Bank Polish Masters. Robin Kind eindigde op de 3de plaats van de ranking en promoveerde naar de Challenge Tour. Vervolgens ging hij naar Stage 2 van de Tourschool in Lumine, naar kwalificeerde zich daar niet voor de Finals.

Gewonnen[bewerken]

Pro Golf Tour