Royal Military Academy (Woolwich)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

De Royal Military Academy (RMA) in Woolwich in het zuidoosten van Londen was een Britse militaire academie om officieren voor de Royal Artillery en Royal Engineers. Het trainde later ook officieren voor de Royal Corps of Signals en andere technische korpsen.

De RMA werd in 1741 gesticht. Het was bedoeld dat de academie een goede opleiding te geven en goede officieren voor de artillerie en genie voort te brengen. RMA Woolwich stond algemeen bekend als de “The Shop”, omdat het eerste gebouw een omgebouwde werkplaats van de Woolwich Arsenal was.

Bekende leraren aan Woolwich waren onder andere Frederick Augustus Abel, Peter Barlow, Samuel Hunter Christie, Adair Crawford, George Greenhill, Percy MacMahon, Paul Sandby en James Joseph Sylvester.

Een tweede academie, bekend als de Royal Military College (RMC) werd in 1799 geopend in Sandhurst in Berkshire om officieren voor de infanterie en cavalerie te trainen.

Beide academies werden bij het begin van de Tweede Wereldoorlog in 1939 gesloten. De Royal Military Academy Sandhurst opende in 1947 als een fusie voor beide instituten. De gebouwen in Woolwich zijn veranderd in 334 huizen en appartementen.

Bekende studenten aan Woolwich[bewerken]

Externe links[bewerken]