Rozemarijn Moggré

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Roos Moggré
Moggré in gesprek met premier Rutte (2010)
Moggré in gesprek met premier Rutte (2010)
Volledige naam Rozemarijn Moggré
Geboren 6 juli 1981
Land Vlag van Nederland Nederland
Jaren actief 2001 - heden
Bekend van NOS Jeugdjournaal, Goedemorgen Nederland
Portaal  Portaalicoon   Media

Rozemarijn (Roos) Moggré (Strijen, 6 juli 1981) is een Nederlandse televisiepresentatrice en verslaggeefster.

Biografie[bewerken]

Moggré studeerde journalistiek en internationale betrekkingen in Utrecht. Als onderdeel van haar studie verbleef ze ook enkele maanden in de Verenigde Staten.

Haar journalistieke carrière begon als radioverslaggeefster op de nieuwsredactie van Radio M Utrecht, de voorloper van RTV Utrecht. Daarna werd ze bij RTV Utrecht televisieverslaggeefster en -presentatrice. Moggré presenteerde voor de regionale omroep het dagelijkse nieuwsprogramma U Vandaag en het gezondheidsprogramma Vitamine U. Verder deed ze in tussentijd journalistieke ervaring op bij de programma's Stand.nl en NOVA.

In januari 2008 ging ze naar de NOS, waar ze een van de vaste presentatoren van het NOS Jeugdjournaal werd. Behalve bij het Jeugdjournaal, was Moggré bij de omroep te zien als presentatrice van de uitzending rondom het jaarlijkse jongerenevenement dance4life (NOS Dance4life) en het liveprogramma dat de NOS maakte tijdens het carnaval (NOS Carnaval).

Op 21 september 2012 maakte ze haar debuut bij het NOS Journaal in de ochtendbulletins en een dag later deed ze het journaal van 13.00, 16.00 en 18.00 uur.

In september 2014 werd Moggré een van de presentatoren van het programma Vandaag de dag, nadat ze de NOS had verruild voor omroep WNL. Sinds september 2015 heet dit programma Goedemorgen Nederland. Vanaf 1 april 2018 stapt ze (tijdelijk) over naar EenVandaag, om de presentatrice Jojanneke van den Berge te vervangen tijdens haar zwangerschapsverlof.

Op 2 juli 2016 beviel Moggré van een dochter. September 2018 is ze getrouwd met Donatello Piras.[1]

Externe link[bewerken]