Saints Peter and Paul Church (San Francisco)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Saints Peter and Paul Church
De Saints Peter and Paul Church vanaf Washington Square
Plaats San Francisco, Verenigde Staten
Gewijd aan Petrus en Paulus
Coördinaten 37° 48′ NB, 122° 25′ WL
Gebouwd in 1924
Architectuur
Stijlperiode Neoromaans
Toren 58 meter hoog
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Christendom
San Francisco

De Saints Peter and Paul Church (Nederlands: Sint-Petrus-en-Pauluskerk) is een rooms-katholieke kerk in de Amerikaanse stad San Francisco, in de staat Californië. De kerk staat aan Filbert Street in de wijk North Beach aan de voet van Telegraph Hill en wordt beheerd door de Salesianen van Don Bosco. De kerk staat ook bekend als La cattedrale d'Italia ovest (de Italiaanse kathedraal van het westen), aangezien ze sinds haar inwijding wordt gebruikt door de Italiaans-Amerikaanse gemeenschap van de stad. De laatste jaren wordt de kerk ook steeds meer gebruikt door de Chinees-Amerikaanse gemeenschap van San Fransciso. Er zijn wekelijks missen in het Engels, het Italiaans en het Mandarijn.

De eerste Saints Peter and Paul Church stond op de hoek van Filbert Street en Grant Avenue, een huizenblok oostwaarts ten opzichte van de huidige locatie. Dit gebouw uit 1884 stortte in tijdens de aardbeving van 1906. Het huidige neoromaanse gebouw, met zijn karakteristieke 58 meter hoge torens, werd voltooid in 1924.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie Saints Peter and Paul Catholic Church, San Francisco van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.