Samantha Janus

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Samantha Janus
Afbeelding gewenst
Algemene informatie
Land Vlag van Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk
Portaal  Portaalicoon   Film

Samantha Janus (2 november 1972) is een Britse actrice en zangeres. Ze is getrouwd met acteur Mark Womack, met wie ze twee kinderen heeft, Benjamin (2001) en Lily (2005).

Ze volgde theaterschool in Londen. In 1991 won ze A Song For Europe en mocht ze het Verenigd Koninkrijk vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Rome met A message to your heart. Ze eindigde op een gedeelde 10e plaats. Haar single bereikte de 30e plaats in de hitparade. Hierna zou ze aan haar acteercarrière beginnen.

Ze speelde in enkele series mee voor ze in de sitcom Game On verscheen, waar bleek dat ze komisch talent had. Ze speelde ook in dramaseries waar ze onder andere haar man leerde kennen en keerde dan terug naar comedy met Babes in the Wood. Na één seizoen verliet ze de serie weer.

In 2002 speelde ze nog in het BBC drama Strange en in enkele films. Sinds 2007 speelt ze in de BBC soapserie EastEnders als Ronnie Mitchell.

In het tijdschrift FHM werd ze in 1998 uitgeroepen tot 21ste meest sexy vrouw ter wereld., een jaar later was ze 20 plaatsjes gezakt in de lijst.