Save You

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Save You
Single van:
Simple Plan
Van het album:
Simple Plan
(Cover op en.wikipedia.org)
B-kant(en) Welcome to My Life
Addicted
Uitgebracht 2008
Soort drager Digitale single
Opname 2007
Genre Poppunk, Poprock
Duur 3:45
Label Lava Records
Atlantic Records
Schrijver(s) Simple Plan, Arnold Lanni
Producent(en) Dave Fortman
Simple Plan
2008
Your Love Is a Lie
  2008
Save You
 
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Save You is een single van de Canadese rockband Simple Plan, afkomstig van het gelijknamige album. Het was officieel aangekondigd als de derde single, in een bericht aan de SP Crew, de officiële fanclub van de band.

Leadzanger Pierre Bouvier vertelde in interviews dat het nummer over zijn broer gaat, die op dat moment vocht met kanker.

Videoclip[bewerken | brontekst bewerken]

De videoclip werd opgenomen in september 2008 en kwam op 24 oktober van datzelfde jaar uit. In de clip is de band te zien die aan het spelen is. Vervolgens zijn beelden te zien van kankerpatiënten die op de grond liggen, naarmate de clip vordert komen ze overeind. Aan het eind zijn hun namen te lezen. Enkele figuranten zijn familieleden of bekenden van de bandleden die met kanker in aanraking zijn gekomen. Andere mensen die voorkomen in de clip zijn onder andere Sharon Osbourne, Delta Goodrem, Saku Koivu en Bif Naked.

Tracklist[bewerken | brontekst bewerken]

Single
Nr. Titel Duur
1. Save You 3:45
2. Welcome to My Life (Live) 5:06
3. Addicted (Akoestisch, Live) 3:54

Charts[bewerken | brontekst bewerken]

Het nummer kwam binnen op 88 in de Canadian Hot 100, nog voordat hij als single was uitgegeven. Tegen de tijd dat de single op 19 oktober uitkwam als iTunesdownload stond hij al in de top-40. In de eerste week na de uitgave werd het nummer 7000 keer gedownload, en steeg hij direct naar 18. Het was de derde top-20 hit in hun eigen land van het laatste album.

In Nederland en België werden de hitlijsten niet bereikt.

Land Charts
Hoogste positie
Australië 92 ?
Canada 18 ?