Sequoia Lodge

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Sequoia Lodge
Disneyhotel of -resort
Sterren Nuvola filesystems services.pngNuvola filesystems services.pngNuvola filesystems services.png
Aantal kamers 1011
Resort Disneyland Resort Paris
Thema('s) Amerikaanse nationale parken, wildernis
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Toerisme
Disney

Disney's Sequoia Lodge is een hotel in Disneyland Resort Paris. Het is ontworpen door de Franse architect Antoine Grumbach. De architect probeerde rustieke lodges van nationale parken uit begin 20e eeuw na te bouwen, zoals de Old Faithful Inn (1904) in Yellowstone National Park of andere lodges in bijvoorbeeld Yosemite.

De voorkant van hoofdgebouw ligt tegenover Disney Village aan de andere kant van Lake Disney. Het hotel heeft 1011 kamers, twee restaurants en een hotelbar. Achter het hoofdgebouw staan zes kleinere lodges, waarvan vijf met hotelkamers, en in de zesde een zwembad en andere vrijetijdsvoorzieningen. Het hotel wordt omgeven door duizenden bomen, die geïmporteerd zijn van de westkust van de Verenigde Staten en Canada, waaronder honderden kustmammoetbomen. Van hun Engelse naam Sequoia komt ook de naam van het hotel.

Het hotel is geopend in april 1992, tegelijk met Disneyland Resort Paris zelf. Op 8 september 1996 zijn grote delen van het hotel verwoest door een brand, waardoor de gasten toen geëvacueerd moesten worden naar andere hotels van Disneyland Resort Paris.[1]


Bronnen, noten en/of referenties