SiSi

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

SiSi (oorspronkelijk: Si-Si) is de merknaam van een frisdrank, die sinds mei 1951 geproduceerd wordt door Vrumona in Bunnik.

In 1937 lanceerde N.V. Distilleerderij en Likeurstokerij v/h Wed. C.J. Becht & Zonen (Bergen op Zoom) een koolzuurhoudende sinaasappellimonade genaamd Si-Si. George Frederik Martinus Becht (1881-1949), de directeur-eigenaar van genoemd bedrijf, had één jaar eerder al een koolzuurhoudende grapefruitlimonade op de markt gebracht onder de naam Ja-Ja. De naam Si-Si was een vertaling van de naam Ja-Ja. Begin 1951 stelde Cornelis Jacques Gerardus Becht (1917), die na de dood van zijn vader de scepter zwaaide over het familiebedrijf, het merk Si-Si ter beschikking aan het nieuwe frisdrankenproductiebedrijf Vrumona, waarvan hij zojuist benoemd was tot één van de twee directeuren.

Tussen 1951 en 1969 heeft Si-Si een aantal zustermerken gekend, te weten Cas-Si (zwartebessenlimonades, oftewel cassis), Ceri-Se (kersenlimonade, oftewel cerise) en Grapy (grapefruitlimonade).

In 1969 werd de merknaam Si-Si gewijzigd in SiSi. Vervolgens werden de zustermerken eveneens onder de SiSi-paraplu gebracht: Cas-Si werd SiSi Cassis, Ceri-Se werd SiSi Cerise en Grapy werd SiSi Grapefruit. In 1987 werden deze laatste drie smaken weer onder de SiSi-paraplu vandaan gehaald en heruitgebracht onder de merknaam Royal Club.

In 1957 trad cabaretier Wim Sonneveld voor Radio Luxembourg op als de Amsterdamse marktkoopman in sinaasappelen 'Ome Daan de Si-Si-liaan'. Deze radio-uitzendingen werden uiteraard betaald door Vrumona. In 1972 en 1973 trad het duo Johnny & Rijk (Johnny Kraaijkamp sr. en Rijk de Gooyer) op in enkele televisiecommercials voor SiSi. Sinds begin jaren negentig hanteert Vrumona voor SiSi de reclameslogan "Take it easy, take a SiSi".

De afgelopen jaren heeft SiSi al zijn varianten aangepast, waardoor alle SiSi-varianten nu, naar eigen zeggen, de helft minder suiker bevatten dan in vergelijkbare producten van de concurrenten.

Externe link[bewerken]

Officiële website