Sinterklaas en het Uur van de Waarheid

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Sinterklaas en het Uur van de Waarheid
Regie Martijn van Nellestijn
Producent Erwin Groeneveld
Scenario Martijn van Nellestijn
Hoofdrollen Nelly Frijda
Pamela Teves
Erik-Jan Slot
Frederik de Groot
Hetty Heyting
Muziek Bart Westerlaken
Montage Sonja Visser
Cinematografie Maaike Kuppens
Dennis Verheijen
Première 15 november 2006
Taal Nederlands
Land Vlag van Nederland Nederland
Vervolg Sinterklaas en het Geheim van het Grote Boek
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
Portaal:  Film

Sinterklaas en het Uur van de Waarheid is een Nederlandse jeugdfilm uit 2006, geregisseerd door Martijn van Nellestijn van SRSP Films met in de hoofdrollen Nelly Frijda, Pamela Teves, Erik-Jan Slot, Jeffrey Erens, Frederik de Groot, Hetty Heyting, Martine van Os en Arthur Bostrom.

In de film beleeft de goedheiligman spannende tijden terwijl hij druk bezig is met het vinden oplossingen voor alle problemen die zijn ontstaan en zijn Zwarte Pieten een ware race tegen de klok beginnen. De opvolger van deze film is Sinterklaas en het Geheim van het Grote Boek.

Verhaal[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Als bij de Tante Til Expositie iets ergs gebeurt met Sinterklaas, lijkt er eens en voor altijd een eind te komen aan het Sinterklaasfeest. Een serie van verschrikkelijke gebeurtenissen wordt in gang gezet, waardoor de gemene Dr. Brein en haar hulpjes Joris en Boris op vrije voeten dreigen te komen.

Terwijl Agent de Bok in Nederland probeert zich staande te houden in deze moeilijke tijden trekken de Pieten, onder leiding van Inspecteur Jankers, naar het verre Cyprus om op zoek te gaan naar de klokkenmaker Roleksos. Deze klokkenmaker heeft de mysterieuze oplossing in handen om alle problemen op te lossen.

Externe link[bewerken]