Sit down, I think I love you

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Sit down, I think I love you
Nummer van:
Buffalo Springfield
Van het album:
Buffalo Springfield
Uitgebracht December 1966
Genre Folkrock
Duur 2:30
Label Atco Records
Schrijver(s) Stephen Stills
Producent(en) Brian Stone en Charles Greene
Volgorde op Buffalo Springfield
A1
Go and say goodbye
  A2
Sit down, I think I love you
  A3
Leave
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Sit down, I think I love you is een lied van Buffalo Springfield dat werd geschreven door Stephen Stills. De band bracht het uit op hun debuutalbum Buffalo Springfield (1966). Daarnaast verscheen het later op verzamelalbums van de band, zoals Retrospective: The best of Buffalo Springfield (1969), Buffalo Springfield (1973) en Box set (2001).

Het is een liefdeslied in de stijl folkrock. Het werd meermaals gecoverd waardoor Stills zich al vroeg in zijn loopbaan vestigde als liedschrijver. Ervoor was ook al het door Buffalo Springfield uitgebrachte For what it's worth (Stop, hey what's that sound) wereldwijd aangeslagen.

Covers[bewerken | brontekst bewerken]

Het nummer werd verschillende malen gecoverd, met een hit voor The Mojo Men in 1966 en voor de Australische band The Executives in 1967.

Verder verschenen er covers op muziekalbums van onder meer de Amerikaanse The Osmonds-tiener Donny Osmond (To you with love, Donny, 1971), de Britse zanger Simon Turner (Simon Turner, 1973) en de Seattlese formatie met powerpop-twang The Riffbrokers (Five way street - A tribute to Buffalo Springfield, 2006).

The Mojo Men[bewerken | brontekst bewerken]


Sit down, I think I love you
Single van:
The Mojo Men
B-kant(en) Don't leave me crying like before
Uitgebracht 1966
Soort drager Vinyl
Genre Garage rock
Psychedelische rock
Duur 2:18
Label Reprise Records
Producent(en) Lenny Waronker
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Meteen hetzelfde jaar kwamen The Mojo Men met een cover die hen een hit opleverde in de VS en Canada. Er kwam geen regulier album met het nummer. Wel kwam het jaren later uit op verzamelalbums, zoals op Dance with me (1984) en Sit down...It's The Mojo Men (1995).

Het lied werd gearrangeerd door Van Dyke Parks die het folkrocknummer omzette naar een stijl die dichter in de buurt kwam van bijvoorbeeld de The Mamas and the Papas. Hierbij zette hij ook hetzelfde warme gevoel neer. Samenzang is eveneens te horen en verder verwerkte hij verschillende muziekinstrumenten, waaronder verschillende keyboards, de resonatorgitaar van het type Dobro tot en met mandolines.

Hitnoteringen[bewerken | brontekst bewerken]

Land piekpositie
Canada 30
Verenigde Staten (Hot 100)) 36

The Executives[bewerken | brontekst bewerken]


Sit down, I think I love you
Single van:
The Executives
Van het album:
The Executives
B-kant(en) Don't you sometimes, baby, find that i'm on your mind
Uitgebracht 1967
Soort drager Vinyl
Genre Poprock
Duur 2:26
Label Festival Records
Volgorde op The Executives
A2
Bad reputation
  A3
Sit down, I think I love you
  A3
Wander boy
Portaal  Portaalicoon   Muziek

In 1967 verscheen er nog een cover van de Australische band The Executives die een hitnotering opleverde in eigen land. Op de B-kant staat het nummer Don't you sometimes, baby, find that I'm on your mind. Daarnaast verscheen het op hun elpee met hun bandnaam, ofwel The Executives (1968). Ook kwam het later nog op andere albums uit, zoals op de verzamelaar Nuggets: Original artyfacts from the first psychedelic era, 1965-1968 (1971).

Hitnotering[bewerken | brontekst bewerken]

Land piekpositie
Australië 20

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]