Naar inhoud springen

Ballum: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 14: Regel 14:
'''Ballum''' is een [[dorp]] op het [[Nederland]]se [[waddeneiland]] [[Ameland (eiland)|Ameland]] in de gemeente [[Ameland (gemeente)|Ameland]], provincie [[Friesland]].
'''Ballum''' is een [[dorp]] op het [[Nederland]]se [[waddeneiland]] [[Ameland (eiland)|Ameland]] in de gemeente [[Ameland (gemeente)|Ameland]], provincie [[Friesland]].


Alhoewel Ballum met ongeveer 370 inwoners het kleinste dorp is op Ameland, ligt het gemeentehuis van Ameland in dit dorp. De [[veerdiensten in Friesland|veerdienst]] van Ameland bevindt zich daarentegen in [[Nes (Ameland)|Nes]]. Tot de Tweede Wereldoorlog voer hier wel de veerdienst tussen het vaste land en Ameland, [[Zwarte Haan]] - Ballum. In 1940 werd de veerdienst door de Duiters voortgezet vanaf de pier van [[Holwerd]] naar Nes.
Alhoewel Ballum met ongeveer 370 inwoners het kleinste dorp is op Ameland, ligt het gemeentehuis van Ameland in dit dorp. De [[veerdiensten in Friesland|veerdienst]] van Ameland bevindt zich daarentegen in [[Nes (Ameland)|Nes]]. Tot de [[Tweede Wereldoorlog]] voer hier wel de veerdienst tussen het vaste land en Ameland, [[Zwarte Haan]] - Ballum. In 1940 werd de veerdienst door de Duiters voortgezet vanaf de pier van [[Holwerd]] naar Nes.


==Bevolkingsontwikkeling==
==Bevolkingsontwikkeling==

Versie van 15 jul 2008 22:38

Ballum
Plaats in Nederland Vlag van Nederland
Situering
Provincie Sjabloon:Friesland
Gemeente Ameland
Coördinaten 53°26'42"NB, 5°41'13"OL
Algemeen
Inwoners
(1 jan 2004)
370
Overig
Postcode 9162
Netnummer 0519
Belangrijke verkeersaders ---
Website Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Nederland

Ballum is een dorp op het Nederlandse waddeneiland Ameland in de gemeente Ameland, provincie Friesland.

Alhoewel Ballum met ongeveer 370 inwoners het kleinste dorp is op Ameland, ligt het gemeentehuis van Ameland in dit dorp. De veerdienst van Ameland bevindt zich daarentegen in Nes. Tot de Tweede Wereldoorlog voer hier wel de veerdienst tussen het vaste land en Ameland, Zwarte Haan - Ballum. In 1940 werd de veerdienst door de Duiters voortgezet vanaf de pier van Holwerd naar Nes.

Bevolkingsontwikkeling

1999 2002 2003 2004
371 360 367 370

Zie ook

Sjabloon:Gemeente Ameland