Gerard Overeem: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
GerardusS (overleg | bijdragen)
lf Louis Dusée
GerardusS (overleg | bijdragen)
→‎Leven en werk: steenhouwer → steenbeeldhouwer
Regel 18: Regel 18:


==Leven en werk==
==Leven en werk==
Overeem bezocht vanaf 1961 de [[Hogeschool voor de Kunsten Utrecht]] en volgde aansluitend een opleiding tot [[steenhouwer]]. Hij was een leerling van onder anderen [[Louis Dusée (kunstenaar)|Louis Dusée]], [[Leo Jungblut]] en [[Abram Stokhof de Jong]]. In 1968 studeerde hij af, waarna hij tien jaar bij een steenhouwerij werkte. Sinds 1978 is hij werkzaam bij [[Monumentenzorg]]. Naast deze baan heeft is hij eveneens werkzaam als beeldhouwer in zijn atelier aan huis. In diverse plaatsen in Nederland vindt men zijn natuurstenen en bronzen beelden in de openbare ruimte.
Overeem bezocht vanaf 1961 de [[Hogeschool voor de Kunsten Utrecht]] en volgde aansluitend een opleiding tot [[steenbeeldhouwer]]. Hij was een leerling van onder anderen [[Louis Dusée (kunstenaar)|Louis Dusée]], [[Leo Jungblut]] en [[Abram Stokhof de Jong]]. In 1968 studeerde hij af, waarna hij tien jaar bij een steenhouwerij werkte. Sinds 1978 is hij werkzaam bij [[Monumentenzorg]]. Naast deze baan is hij eveneens werkzaam als beeldhouwer in zijn atelier aan huis. In diverse plaatsen in Nederland vindt men zijn natuurstenen en bronzen beelden in de openbare ruimte.


== Enkele werken in de publieke ruimte (selectie)==
== Enkele werken in de publieke ruimte (selectie)==

Versie van 11 dec 2011 11:57

Gerard Overeem
Hessenman te Heerde
Persoonsgegevens
Volledige naam Gerard Adriaan Overeem
Geboren 23 oktober 1944
Geboorteland Nederland
Beroep(en) Beeldhouwer
RKD-profiel
Portaal  Portaalicoon   Kunst & Cultuur

Gerard Adriaan ("Gerard") Overeem (Voorthuizen, 23 oktober 1944) is een Nederlandse beeldhouwer.

Leven en werk

Overeem bezocht vanaf 1961 de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en volgde aansluitend een opleiding tot steenbeeldhouwer. Hij was een leerling van onder anderen Louis Dusée, Leo Jungblut en Abram Stokhof de Jong. In 1968 studeerde hij af, waarna hij tien jaar bij een steenhouwerij werkte. Sinds 1978 is hij werkzaam bij Monumentenzorg. Naast deze baan is hij eveneens werkzaam als beeldhouwer in zijn atelier aan huis. In diverse plaatsen in Nederland vindt men zijn natuurstenen en bronzen beelden in de openbare ruimte.

Enkele werken in de publieke ruimte (selectie)

  • Gedenkteken Gevallenen (Barneveld, 1999)[1]
  • Anastasius Veluanus (Garderen, 1994)[2]
  • Verkenners die uit Kanaan terugkeren (Voorthuizen, 1988)[3]
  • Vier Heemskinderen (Nijkerk, 1975)
  • Hessenman (Heerde, 1975)[4]

Fotogalerij

Zie ook

Externe links