Sophia van Griekenland: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
1 byte toegevoegd ,  7 jaar geleden
 
== Huwelijk en familie ==
Prinses Sophia ontmoette koning [[Juan Carlos I]] gedurende een cruise bij de Griekse eilanden in 1954. De twee ontmoette elkaar opnieuw bij het huwelijk van [[Edward Windsor]] in juni 1961. Sophia en Juan Carlos trouwdetrouwden op 14 mei 1962 in [[Athene (stad)|Athene]]. De trouwlocatie was de Katholieke [[Kathedraal van Saint-Denis]]. De jurk van Sophia was ontworpen door Jean Dessès. Sophia werd bijgestaan door haar zuster Irene, prinses [[Pilar van Bourbon]], koningin [[Anne Marie van Denemarken]], prinses [[Irene van Lippe-Biesterfeld|Irene van Oranje-Nassau]], [[Alexandra van Kent]], [[Benedikte van Denemarken]], [[Anne van Orléans (1938)|Anne van Orléans]] en [[Eugénie van Griekenland]].
Sophia bekeerde zich van de Griekse Orthodoxe Kerk tot het Katholicisme om zich meer acceptabel te maken voor het katholieke Spanje. Met de bekering deed Sophia officieel afstand van haar rechten op de Griekse troon. Tegelijkertijd werd haar naam Sophia veranderd in een Spaanse variant, Sofía.
In 1969, toentertijd prins Juan Carlos, kreeg officieel de titel Prins van Spanje toegewezen van de Spaanse staat. Sophia had deze titel zelf gesuggereerd. Juan Carlos werd verheven tot koning na de dood van dictator [[Francisco Franco]] in 1975.
222

bewerkingen

Navigatiemenu