Jennette McCurdy: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Regel 29: Regel 29:
Haar eerste optreden was in [[2000]], in ''[[MADtv]]'' op achtjarige leeftijd. Vanaf dat moment kreeg ze rollen aangeboden in onder andere ''[[CSI: Crime Scene Investigation (televisieserie)|CSI: Crime Scene Investigation]]'', ''[[Malcolm in the Middle]]'', ''[[Lincoln Heights]]'', ''[[Will & Grace]]'', ''[[Zoey 101]]'' en ''[[True Jackson, VP]]''. In 2003 acteerde ze samen met haar voorbeeld [[Harrison Ford]] in de film ''[[Hollywood Homicide]]''. In 2005 werd ze genomineerd voor een [[Young Artist Award]] voor haar gastoptreden in ''[[Strong Medicine]]''.
Haar eerste optreden was in [[2000]], in ''[[MADtv]]'' op achtjarige leeftijd. Vanaf dat moment kreeg ze rollen aangeboden in onder andere ''[[CSI: Crime Scene Investigation (televisieserie)|CSI: Crime Scene Investigation]]'', ''[[Malcolm in the Middle]]'', ''[[Lincoln Heights]]'', ''[[Will & Grace]]'', ''[[Zoey 101]]'' en ''[[True Jackson, VP]]''. In 2003 acteerde ze samen met haar voorbeeld [[Harrison Ford]] in de film ''[[Hollywood Homicide]]''. In 2005 werd ze genomineerd voor een [[Young Artist Award]] voor haar gastoptreden in ''[[Strong Medicine]]''.


Vanaf 2007 speelt ze in de [[Nickelodeon (televisiezender)|Nickelodeon]]-serie ''[[iCarly]]'', als de beste vriendin van [[Carly Shay]], [[Sam Puckett]]. In 2008 werd ze genomineerd voor een Young Artist Award voor haar werk in iCarly, en voor haar optreden als Dory Sorenson in de televisiefilm ''[[The Last Day of Summer]]'' en bij Sam&Cat werkt ze ook en dat vind ze heel leuk haar beste vriendin in Sam&Cat is Cat Valentein en Diace.
Vanaf 2007 speelt ze in de [[Nickelodeon (televisiezender)|Nickelodeon]]-serie ''[[iCarly]]'', als de beste vriendin van [[Carly Shay]], [[Sam Puckett]]. In 2008 werd ze genomineerd voor een Young Artist Award voor haar werk in iCarly, en voor haar optreden als Dory Sorenson in de televisiefilm ''[[The Last Day of Summer]]'' en bij Sam&Cat werkt ze ook en dat vind ze heel leuk haar beste vriendin in Sam&Cat is Cat Valentein en rick, hij is het vriendje van cat valentein.


== Muziek ==
== Muziek ==

Versie van 10 jun 2014 16:13

Jennette McCurdy
Jennette McCurdy bij de Hall of Game Awards 2012
Algemene informatie
Volledige naam Jennette Michelle Faye McCurdy
Geboren Garden Grove
26 juni 1992
Geboorteplaats Los AngelesBewerken op Wikidata
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Werk
Jaren actief 2000 – heden (actrice)
2008 – heden (zangeres)
Genre(s) Country
Beroep Actrice
Zangeres
Songwriter
Instrument(en) Gitaar, stem, piano
Label(s) Your Tyme, Capitol Nashville
Verwante artiesten Miranda Cosgrove, Nathan Kress, Jerry Trainor, Noah Munck
Officiële website
(en) AllMusic-profiel
(en) Discogs-profiel
(en) IMDb-profiel
(en) Last.fm-profiel
(en) MusicBrainz-profiel
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Jennette Michelle Faye McCurdy (Long Beach, 26 juni 1992) is een Amerikaans actrice en zangeres. Ze is te zien in onder meer iCarly en Sam & Cat als Sam Puckett. Ze was te gast in televisieseries als Malcolm in the Middle, Zoey 101, Will & Grace, Strong Medicine Law & Order: Special Victims Unit, Judging Amy en True Jackson, VP

Biografie

McCurdy heeft drie oudere broers: Marcus, Dustin en Scott. Ze kreeg interesse in acteren na het kijken van Harrison Ford in Star Wars: Episode IV: A New Hope en kreeg inspiratie nadat haar moeder genezen werd van borstkanker.[1] Ze begon met acteren en zingen toen ze acht jaar oud was.

Carrière

Haar eerste optreden was in 2000, in MADtv op achtjarige leeftijd. Vanaf dat moment kreeg ze rollen aangeboden in onder andere CSI: Crime Scene Investigation, Malcolm in the Middle, Lincoln Heights, Will & Grace, Zoey 101 en True Jackson, VP. In 2003 acteerde ze samen met haar voorbeeld Harrison Ford in de film Hollywood Homicide. In 2005 werd ze genomineerd voor een Young Artist Award voor haar gastoptreden in Strong Medicine.

Vanaf 2007 speelt ze in de Nickelodeon-serie iCarly, als de beste vriendin van Carly Shay, Sam Puckett. In 2008 werd ze genomineerd voor een Young Artist Award voor haar werk in iCarly, en voor haar optreden als Dory Sorenson in de televisiefilm The Last Day of Summer en bij Sam&Cat werkt ze ook en dat vind ze heel leuk haar beste vriendin in Sam&Cat is Cat Valentein en rick, hij is het vriendje van cat valentein.

Muziek

In juni 2008 vertelde McCurdy op haar website dat ze begonnen was met het opnemen van een muziekalbum, dat verwacht werd op 30 juni 2009 onder het label van Your Tyme Records. Dit album is echter nooit uitgekomen, maar enkele dagen ervoor op haar 17de verjaardag had ze wel een contract getekend bij het muzieklabel Capitol Records Nashville.

Haar eerste single, "So Close", werd uitgegeven op iTunes op 10 maart 2009.[2] Het nummer behaalde plaats 16 in de iTunes countrylijst en de 53ste plek in de iTunes poplijst. Deze en haar volgende single zijn onder het Your Tymes muzieklabel uitgegeven. Haar tweede single, "Homeless Heart", werd uitgegeven op 19 mei 2009 [3] en was een cover van het gelijknamige nummer van Amanda Stott. Binnen een week stond het nummer op plaats 43 in de iTunes countrylijst. Het nummer is gezongen voor Cody Waters, een recentelijk overleden vriend van McCurdy. Van de verkoop zal er 20% naar de Cody Waters Foundation gaan.

Haar eerste album, Not That Far Away EP, kwam uit op 17 augustus 2010[4] en behaalde plaats 4 in de iTunes countrylijst. Het gelijknamige lied, "Not That Far Away", werd beschouwd als haar volgende single nadat deze een stemming won op 16 april 2010[5] en zo al op de countryradio te horen was vanaf 24 mei 2010 en als download op iTunes op 1 juni.[6] De muziekvideo was 3 maanden later beschikbaar via iTunes[7] (enkel in de US).

Haar derde single, "Generation Love", werd uitgegeven op 11 maart 2011.[8] De muziekvideo van dit nummer behaalde plaats 2 in de iTunes countrylijst. Dit nummer is evenals haar eerste album onder het Capitol Records Nashville muzieklabel uitgegeven.

Haar nieuwste album, Jennette McCurdy is uitgekomen op 26 januari 2012 in de Justice Stores op cd. De download via iTunes is uitgekomen op 1 juni 2012.

Liefdadigheid

Jennette McCurdy helpt verschillende vrijwilligersprogramma's, waaronder de Invisible Children Inc groep, de Starlight Children's Foundation en de St. Jude kinderziekenhuizen.

Discografie

Singles

Jaar Single Formaat
2009 "So Close"
"Homeless Heart"
Music download
2011 "Generation Love" Music download

Albums

Jaar Album Songs Formaat
2010 "Not That Far Away EP (ep)" Not That Far Away
Stronger
Break Your Heart
Me With You
Put Your Arms Around Someone
Muziekdownload
2012 "Jennette McCurdy (studioalbum)" - Muziekdownload, cd

Filmografie

Jennette McCurdy in 2010 tijdens een interview door Allison DeMarcus
Film
Jaar Film Rol Opmerkingen
2001 Shadow Fury Anna Markov
2002 My Daughter's Tears Mary Fields
2003 Hollywood Homicide Dochter
Taylor Simmons Amanda Simmon
2004 Tiger Cruise Kiley Dolan Televisiefilm
2005 See Anthony Run Lucy
2006 Against Type Meredith Televisiefilm
2007 The Last Day of Summer Dory Sorenson
2008 Proving Ground: From the Adventures of Captain Redlocks Aria Krait
Minor Details Mia
2009 iCarly: iGo to Japan Samantha "Sam" Puckett Televisiefilm
2010 Best Player Prodigy
Televisie
Jaar Titel Rol Opmerkingen
2004 CSI: Crime Scene Investigation Jackie
Karen Sisco Josephine "Josie" Boyle
Strong Medicine Haley Campos
2005 Law & Order: Special Victims Unit Holly Purcell
Medium Sara Crewson
Judging Amy Amber Reid
Malcolm in the Middle Daisy/Penelope
The Inside Madison St. Clair
Over There Lynne
Zoey 101 Trisha Kirby Van Dan Schneider
2006 Will & Grace Lisa
Close to Home Stacy Johnson
2007 Lincoln Heights Beckie
iCarly Samantha "Sam" Puckett Hoofdrol (2007-2012), Ook van Dan Schneider
2008 American Idol Haarzelf
2009 2008 Kids' Choice Awards Haarzelf
2009 Kids' Choice Awards Haarzelf
The Ellen DeGeneres Show Haarzelf
The Bonnie Hunt Show Haarzelf
True Jackson, VP Pinky Turzo Ook van Nickelodeon
2010 2010 Kids' Choice Awards Haarzelf
2011 2011 Kids' Choice Awards Haarzelf
2013 Sam & Cat Samantha "Sam" Puckett

Externe links

Zie de categorie Jennette McCurdy van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.