Canyon (band): verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
13 bytes toegevoegd ,  6 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
k
Opvallend is dat een band uit Volendam al Nederlandstalige muziek maakte in het begin van de jaren tachtig. Het bleek moeilijk om in die tijd het Nederlandse product op de radio gedraaid te krijgen. Canyon heeft zeker een trend gezet voor latere artiesten uit Volendam, die jaren later met Nederlands repertoire succes kregen.
 
In de zomer van 1983 had de band zijn enige [[Nederlandse Top 40|Top 40]]-hit met "''[[Als ik maar bij jou ben"]]'', die zomer de meest gedraaide plaat op de radio. Een paar jaar daarvoor, in 1981, had de directeur van platenmaatschappij [[Polydor]], [[Harry Knipschild]], gevraagd of Canyon een nummer over Volendam wilde opnemen. Dat werd "''[[Mooi Volendam]]"'', geschreven door [[Dick Plat]]. Het nummer werd geen commercieel succes, maar groeide uit tot een absolute klassieker in Volendam en leverde hen veel bekendheid op. In 2013 kwam het op de eerste plaats van de [[Volendammer Top 1000]] te staan. In 1981 brachten ze ook een album uit, ''Een beetje alleen''. In totaal heeft Canyon elf singles en een elpee uitgebracht.
 
In 1981 brachten ze ook een album uit, ''Een beetje alleen''. In totaal heeft Canyon elf singles en een elpee uitgebracht.
 
Tien jaar later, in juni 1993, werd "Mooi Volendam" [[Cover (muziek)|gecoverd]] door de - eveneens - Volendamse groep [[Stampvast]]. Ditmaal reikte de single tot de tipparade.
* 1981: ''Hé kleine vlinder'' / ''Ik hield van jou'', Polydor
* 1981: ''[[Mooi Volendam]]'' / ''Ik wil niet meer'', Polydor
* 1983: ''[[Als ik maar bij jou ben]]'' / ''Het is nu tijd'', Mercury
* 1983: ''Praat me niet van liefde'' / ''Ik droom elke nacht van jou'', Mercury
* 1984: ''Morgen'' / '''n Beetje alleen'', Mercury
84.149

bewerkingen

Navigatiemenu