Bonsaikittens: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Schuingedrukte paragraaf verwijderd, zie OP.
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 1: Regel 1:
Het verhaal over de '''Bonsaikittens''' is een [[broodjeaapverhaal]] dat op het internet de ronde deed. In feite is het een [[grap]] van een aantal [[Student|studenten]]. Ze beweren een kitten vlak na de geboorte in een fles te stoppen, waarna zij door hun zachte botten in de vorm van die fles zouden groeien. Door middel van slangetjes wordt gezorgd voor voeding en lucht en de afvoer van ontlasting. Als de kat volwassen is wordt, zo wordt op de website beweert, de kat uit de fles gehaald maar behoudt zij de vorm van de container.
Het verhaal over de '''Bonsaikittens''' is een [[broodjeaapverhaal]] dat op het internet de ronde deed. In feite is het een [[grap]] van een aantal [[Student|studenten]]. Ze beweren een kitten vlak na de geboorte in een fles te stoppen, waarna zij door hun zachte botten in de vorm van die fles zouden groeien. Door middel van slangetjes wordt gezorgd voor voeding en lucht en de afvoer van ontlasting. Als de kat volwassen is wordt, zo wordt op de website beweerd, de kat uit de fles gehaald maar behoudt zij de vorm van de container.


==Waarheidsgehalte==
==Waarheidsgehalte==

Versie van 18 jan 2015 23:56

Het verhaal over de Bonsaikittens is een broodjeaapverhaal dat op het internet de ronde deed. In feite is het een grap van een aantal studenten. Ze beweren een kitten vlak na de geboorte in een fles te stoppen, waarna zij door hun zachte botten in de vorm van die fles zouden groeien. Door middel van slangetjes wordt gezorgd voor voeding en lucht en de afvoer van ontlasting. Als de kat volwassen is wordt, zo wordt op de website beweerd, de kat uit de fles gehaald maar behoudt zij de vorm van de container.

Waarheidsgehalte

Het verhaal is (uiteraard) niet waar: het is bedacht door Amerikaanse studenten die wilden aantonen hoe makkelijk het is om mensen wat wijs te maken. Slimmeriken zouden de grap doorhebben en erom lachen, en anderen zouden er de les uit trekken niet alles te geloven dat je toegestuurd krijgt via de e-mail.

Het mailtje en de bijbehorende website heeft echter heftige reacties losgemaakt van kattenliefhebbers en dierenrechtenactivisten.

Externe link

Officiële website