Geëerd Kunstenaar van de Russische Federatie: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
k
WPCleaner v1.34 - Link naar doorverwijspagina aangepast. Help mee! - Palm / Opgelost met behulp van WP:CW (Code 037: Titel met speciale tekens, maar geen DEFAULTSORT aanwezig)
(Fix interwiki conflict, help ook mee interwikiconflicten oplossen!)
k (WPCleaner v1.34 - Link naar doorverwijspagina aangepast. Help mee! - Palm / Opgelost met behulp van WP:CW (Code 037: Titel met speciale tekens, maar geen DEFAULTSORT aanwezig))
Op de voorzijde van de kleine zilverkleurige medaille stond een lier met daaronder de tekst "Заслуженный артист РСФСР". OOk de rechthoekige gesp was zilverkleurig. De in aanzien hogere Volksartiest van de Russische Federatie mocht indertijd dezelfde medaille, maar dan verguld en aan een vergulde beugel, dragen.
 
De Geëerd Kunstenaars ontvangen tegenwoordig een nieuw vormgegeven draagbaar ereteken. Dit ronde zilveren insigne draagt het [[wapen van de Russische Federatie]] boven een samengebonden [[lauwerkrans]] en een afbeelding van een ontrold perkament waarop in [[cyrillisch schrift]] de tekst "''Заслуженный артист''" staat. De daaronder afgebeelde [[palmPalmenfamilie|erepalm]] herinnert aan het versiersel van de Geëerde artiesten in de Sovjet-tijd. Er is geen lint en het versiersel wordt als een broche op de borst gedragen. Volkskunstenaars dragen hetzelfde ereteken, maar dan in een vergulde uitvoering.
 
Het perkament binnen de krans herinnert aan het insigne van een [[Volksartiest van de Sovjet-Unie]].
}}
 
{{DEFAULTSORT:Geeerd Kunstenaar van de Russische Federatie}}
[[Categorie:Onderscheiding in de Sovjet-Unie]]
[[Categorie:Onderscheiding in Rusland]]
144.863

bewerkingen

Navigatiemenu