Samariterstraße: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
+sjabloon anderstalige Wikipedia
k red.; er is niets mis mee om gewoon de uitgang -st te gebruiken
Regel 3: Regel 3:
De '''Samariterstraße''' is een ong. 700 m lange straat van de [[Frankfurter Allee]] naar Eldenaer Straße in het Berlijnse stadsdeel [[Berlin-Friedrichshain|Friedrichshain]]. De straat is het centrum van het gelijknamige [[Samariterviertel]].
De '''Samariterstraße''' is een ong. 700 m lange straat van de [[Frankfurter Allee]] naar Eldenaer Straße in het Berlijnse stadsdeel [[Berlin-Friedrichshain|Friedrichshain]]. De straat is het centrum van het gelijknamige [[Samariterviertel]].


De straat kreeg haar naam in 1895, naar de nabijgelegen "Samariterkirche". Door de grote saneringsmaatregelen van de laatste jaren werd de Samariterstraße en een der meest populaire straten van de oostelijke Berlijnse binnenstad. Centrum is de Samariterplatz met de Samariterkirche, ter hoogte van de Bänschstraße. Bij de kruising met de [[Frankfurter Allee]] bevindt zich het van 1928 tot 1930 door [[Alfred Grenander]] gebouwde metrostation [[Samariterstraße (metrostation)|Samariterstraße]]. De straat dankt zijn bijzondere aantrekkingskracht aan de mengeling van modezaken, kunstgalerieën, restaurants en ambachtszaken.
De straat kreeg haar naam in 1895, naar de nabijgelegen "Samariterkirche". Door de grote saneringsmaatregelen van de laatste jaren werd de Samariterstraße en een der populairste straten van de oostelijke Berlijnse binnenstad. Centrum is de Samariterplatz met de Samariterkirche, ter hoogte van de Bänschstraße. Bij de kruising met de [[Frankfurter Allee]] bevindt zich het van 1928 tot 1930 door [[Alfred Grenander]] gebouwde metrostation [[Samariterstraße (metrostation)|Samariterstraße]]. De straat dankt haar bijzondere aantrekkingskracht aan de mengeling van modezaken, kunstgalerieën, restaurants en ambachtszaken.


==Referenties==
==Referenties==

Versie van 12 mrt 2016 13:33

Voor het gelijknamige metrostation, zie Samariterstraße (metrostation).
Samariterstraße

De Samariterstraße is een ong. 700 m lange straat van de Frankfurter Allee naar Eldenaer Straße in het Berlijnse stadsdeel Friedrichshain. De straat is het centrum van het gelijknamige Samariterviertel.

De straat kreeg haar naam in 1895, naar de nabijgelegen "Samariterkirche". Door de grote saneringsmaatregelen van de laatste jaren werd de Samariterstraße en een der populairste straten van de oostelijke Berlijnse binnenstad. Centrum is de Samariterplatz met de Samariterkirche, ter hoogte van de Bänschstraße. Bij de kruising met de Frankfurter Allee bevindt zich het van 1928 tot 1930 door Alfred Grenander gebouwde metrostation Samariterstraße. De straat dankt haar bijzondere aantrekkingskracht aan de mengeling van modezaken, kunstgalerieën, restaurants en ambachtszaken.

Referenties

Dit artikel of een eerdere versie ervan is een (gedeeltelijke) vertaling van het artikel Samariterstraße op de Duitstalige Wikipedia, dat onder de licentie Creative Commons Naamsvermelding/Gelijk delen valt. Zie de bewerkingsgeschiedenis aldaar.