Reuters: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
HanhilBot (overleg | bijdragen)
k linkfix
Regel 11: Regel 11:
In augustus 2006 kreeg Reuters kritiek door een foto die het persbureau had geleverd van de [[Israël]]ische beschietingen van doelen in zuidelijk [[Libanon]]. Op de foto van [[freelance]]-fotograaf [[Adnan Hajj]] waren rookwolken te zien die veel zwarter waren [[Adobe Photoshop|gefotoshopt]]. Het geval leidde tot een discussie over de betrouwbaarheid van het werk van freelancefotografen. Onmiddellijk nadat dit bekend werd heeft Reuters de samenwerking met Adnan Hajj beëindigd, en al zijn foto's uit het foto-archief verwijderd.
In augustus 2006 kreeg Reuters kritiek door een foto die het persbureau had geleverd van de [[Israël]]ische beschietingen van doelen in zuidelijk [[Libanon]]. Op de foto van [[freelance]]-fotograaf [[Adnan Hajj]] waren rookwolken te zien die veel zwarter waren [[Adobe Photoshop|gefotoshopt]]. Het geval leidde tot een discussie over de betrouwbaarheid van het werk van freelancefotografen. Onmiddellijk nadat dit bekend werd heeft Reuters de samenwerking met Adnan Hajj beëindigd, en al zijn foto's uit het foto-archief verwijderd.


In 2010 kwam Reuters wederom in opspraak wegens vermeende anti-Israëlische vooringenomenheid. Het bleek dat twee foto's aangaande de [[onderschepping van het scheepskonvooi voor Gaza]] waren bewerkt en dat messen van pro-Palestijnse activisten en een plas bloed van een Israëlische soldaat aan boord van de ''Mavi Marmara'' waren verwijderd.<ref>[http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/reuters-under-fire-for-removing-weapons-blood-from-images-of-gaza-flotilla-1.294780 Reuters under fire for removing weapons, blood from images of Gaza flotilla], [[Haaretz]], 9 juni 2010</ref><ref>[http://littlegreenfootballs.com/article/36488_Did_Reuters_Crop_a_Photo_to_Remove_a_Peace_Activists_Weapon Did Reuters Crop a Photo to Remove a Peace Activist's Weapon?] Littlegreenfootballs.com, 6 juni 2010</ref><ref>[http://littlegreenfootballs.com/article/36489_Another_Cropped_Reuters_Photo_Deletes_Another_Knife_-_And_a_Pool_of_Blood Another Cropped Reuters Photo Deletes Another Knife - And a Pool of Blood], Littlegreenfootballs.com, 6 juni 2010</ref>
In 2010 kwam Reuters wederom in opspraak wegens vermeende anti-Israëlische vooringenomenheid. Het bleek dat twee foto's aangaande de [[onderschepping van het scheepskonvooi voor Gaza]] waren bewerkt en dat messen van pro-Palestijnse activisten en een plas bloed van een Israëlische soldaat aan boord van de ''Mavi Marmara'' waren verwijderd.<ref>[http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/reuters-under-fire-for-removing-weapons-blood-from-images-of-gaza-flotilla-1.294780 Reuters under fire for removing weapons, blood from images of Gaza flotilla], [[Haaretz]], 9 juni 2010</ref><ref>[http://littlegreenfootballs.com/article/36488_Did_Reuters_Crop_a_Photo_to_Remove_a_Peace_Activists_Weapon Did Reuters Crop a Photo to Remove a Peace Activist's Weapon?] Littlegreenfootballs.com, 6 juni 2010</ref><ref>[http://littlegreenfootballs.com/article/36489_Another_Cropped_Reuters_Photo_Deletes_Another_Knife_-_And_a_Pool_of_Blood Another Cropped Reuters Photo Deletes Another Knife - And a Pool of Blood], Littlegreenfootballs.com, 6 juni 2010</ref>feuters is echt vet goed. dat verzeker ik je (niet)


== Externe links ==
== Externe links ==

Versie van 11 jan 2017 12:11

Ingang van het Reutersgebouw aan Times Square in New York

Reuters is een nieuwsdienst, met meer dan 2500 journalisten in bijna 200 landen, en een internationale leverancier van financiële data voor bedrijven in de financiële sector. Het hoofdkantoor van dit Britse bedrijf is gevestigd in Londen. In 2008 fuseerde Reuters met Thomson tot Thomson Reuters.

Reuters werd op 9 juli 1851 in Londen opgericht door de Joodse immigrant Paul Julius Reuter, afkomstig uit Duitsland, zoon van de beroemde rabbijn Reuter van Kassel. Hij verzorgde financiële berichtgeving voor beurzen en beleggers in Parijs, Brussel en Aken. Later verzorgde hij ook niet-economisch nieuws en opende hij kantoren in andere Europese landen en de Verenigde Staten.

In 1925 nam het nationale Britse persbureau een meerderheidsbelang in Reuters. In de Tweede Wereldoorlog kwam de neutraliteit van het persbureau daardoor onder druk te staan. Daarom werd het bureau in 1941 tot een zelfstandig bedrijf omgevormd.

Reuters Media voorziet nu zowel de gedrukte pers als de audiovisuele media van artikelen en reportages. Wereldwijd heeft Reuters bijna 200 vestigingen en 17.000 werknemers. Financiële berichtgeving behoort nog altijd de belangrijkste tak van de nieuwsdienst.

Controverses

In augustus 2006 kreeg Reuters kritiek door een foto die het persbureau had geleverd van de Israëlische beschietingen van doelen in zuidelijk Libanon. Op de foto van freelance-fotograaf Adnan Hajj waren rookwolken te zien die veel zwarter waren gefotoshopt. Het geval leidde tot een discussie over de betrouwbaarheid van het werk van freelancefotografen. Onmiddellijk nadat dit bekend werd heeft Reuters de samenwerking met Adnan Hajj beëindigd, en al zijn foto's uit het foto-archief verwijderd.

In 2010 kwam Reuters wederom in opspraak wegens vermeende anti-Israëlische vooringenomenheid. Het bleek dat twee foto's aangaande de onderschepping van het scheepskonvooi voor Gaza waren bewerkt en dat messen van pro-Palestijnse activisten en een plas bloed van een Israëlische soldaat aan boord van de Mavi Marmara waren verwijderd.[1][2][3]feuters is echt vet goed. dat verzeker ik je (niet)

Externe links

Zie de categorie Reuters Group van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.