Frictiewerkloosheid: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
1 byte verwijderd ,  5 jaar geleden
k
sp: tegemoetkomt = 1 woord (n.a.v. Wikipedia:Wikiproject/SpellingCheck) Help mee! Zie: [http://woordenlijst.org/#/?q=tegemoetkomen]
(hier wordt niet de taal maar de nationaliteit bedoeld)
k (sp: tegemoetkomt = 1 woord (n.a.v. Wikipedia:Wikiproject/SpellingCheck) Help mee! Zie: [http://woordenlijst.org/#/?q=tegemoetkomen])
'''Frictiewerkloosheid''' is dat deel van de [[werkloosheid]] dat veroorzaakt wordt door fricties op de arbeidsmarkt.
 
Fricties (wrijvingen) tussen vraag en aanbod zijn onvermijdelijk bij een markt die zo complex is als de [[arbeidsmarkt]]. Arbeid is [[heterogeen]]: een aanbieder van arbeid kan niet willekeurig welke arbeid verrichten. Opleiding en ervaring zijn bepalend, en evenzo de persoonlijke eigenschappen van de aanbieder en de karakteristieken van het werk. Daarbij zijn partijen voortdurend op zoek, omdat ze niet over volledige informatie beschikken en trachten een resultaat te bereiken dat zo veel mogelijk tegemoet komttegemoetkomt aan hun wensen. Er gaat tijd overheen voordat men tot een [[arbeidsovereenkomst]] komt, als dat al mogelijk is. Het verschijnsel dat er werkloosheid voorkomt terwijl er toch voldoende vraag naar arbeid lijkt te zijn is dus een normaal onderdeel van het functioneren van de arbeidsmarkt.
 
==UV-relatie==
100.248

bewerkingen

Navigatiemenu