Maurice Schelck: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
28 bytes toegevoegd ,  4 maanden geleden
geen bewerkingssamenvatting
Hij studeerde aan de kunstacademies van Aalst (met zijn eerste tentoonstelling), Brussel (opleiding door [[Herman Richir]]), Parijs en Rome. Hij schilderde rurale taferelen, dorpsfiguren, portretten en stillevens, en waagde zich ook aan geabstraheerde landschappen. In zijn grafisch werk herinneren zijn monumentale figuren hij aan [[Henri Permeke]] en [[Frits Van den Berghe|Frits van den Berghe]]
 
In 1928 blonk hij reeds uit in een jongerententoonstelling in de galerij Giroux in Brussel. Hij won op vijentwintigjarige leeftijd de prestigieuze [[Godecharleprijs]] op(met vijentwintigjarigeeen "moeder en kind") leeftijd. Hij werd lid van de kunstenaarskring "Oost-West" in [[Deurle]], , waartoe bijna alle kunstenaars uit de Leiestreek behoorden. In zijn boek "La peinture belge", verschenen in 1930, vestigde Paul Collin reeds de aandacht op Maurice Schelck.
 
Hij onderbrak zijn loopbaan in 1932 als kunstschilder toen mevr. Giroux op tachtigjarige leeftijd overleed. Hij had zijn succes in grote mate aan haar te danken. Haar overlijden deed hem in een risis belanden. Hij gaf in 1937 nog slechts een tentoonstelling in de galerij Vyncke-Van Euck in Gent.

Navigatiemenu