België op het Eurovisiesongfestival 2019: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Pingtor (overleg | bijdragen)
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 17: Regel 17:


== In Tel Aviv ==
== In Tel Aviv ==
Eliot trad op met twee achtergrondzangers, drums, rook en een lichtshow. België trad als tiende van zeventien artiesten aan in de eerste halve finale, na [[Servië op het Eurovisiesongfestival 2019|Servië]] en voor de [[Georgië op het Eurovisiesongfestival 2019|Georgië]]. België eindigde als dertiende en wist zich hiermee niet te plaatsen voor de finale. België werd ook genomineerd voor de [[Barbara Dex Award]], de prijs voor de slechtst gekleede artiest. Hij werd hier vierde in.
België trad als tiende van zeventien artiesten aan in de eerste halve finale, na [[Servië op het Eurovisiesongfestival 2019|Servië]] en voor [[Georgië op het Eurovisiesongfestival 2019|Georgië]]. België eindigde als dertiende en wist zich hiermee niet te plaatsen voor de finale.


{{Navigatie België op het Eurovisiesongfestival}}
{{Navigatie België op het Eurovisiesongfestival}}

Versie van 5 mei 2021 09:16

Eurovisiesongfestival 2019
Land Vlag van België België
Nationale selectie
Selectieproces Interne selectie
Datum Artiest: 14 januari 2019
Lied: 28 februari 2019
Artiest Eliot
Lied Wake up
Uitslag
Halve finale 13de (70 punten)
Finale Niet gekwalificeerd

België nam deel aan het Eurovisiesongfestival 2019 in Tel Aviv, Israël. Het was de 61ste deelname van het land aan het Eurovisiesongfestival. De RTBF was verantwoordelijk voor de Belgische bijdrage voor de editie van 2019.

Selectieprocedure

Op 14 januari 2019 maakte de RTBF bekend dat het Eliot intern had gekozen om België te vertegenwoordigen op de 64ste editie van het Eurovisiesongfestival. De pas 18-jarige zanger raakte bekend bij het grote publiek dankzij zijn deelname aan de zevende editie van The Voice Belgique. Het nummer waarmee Eliot naar Tel Aviv zou afzakken, werd op 28 februari vrijgegeven. Het kreeg als titel Wake up. Het zou erom spannen of Eliot naar de finale kon doorstoten.

In Tel Aviv

België trad als tiende van zeventien artiesten aan in de eerste halve finale, na Servië en voor Georgië. België eindigde als dertiende en wist zich hiermee niet te plaatsen voor de finale.