Servië op het Eurovisiesongfestival 2021: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Servië op het Eurovisiesongfestival 2021
 
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 7: Regel 7:
| winact = [[Hurricane (groep)|Hurricane]]
| winact = [[Hurricane (groep)|Hurricane]]
| winlied = ''Loco loco''
| winlied = ''Loco loco''
| semi = 8ste (124 punten)
| finale = 15de (102 punten)
}}
}}
'''[[Servië]]''' zal deelnemen aan het '''[[Eurovisiesongfestival 2021]]''' in [[Rotterdam]], [[Nederland]]. Het zal de 14de deelname van het land aan het [[Eurovisiesongfestival]] zijn. De [[Radio Televizija Srbije|RTS]] is verantwoordelijk voor de Servische bijdrage voor de editie van 2021.
'''[[Servië]]''' nam deel aan het '''[[Eurovisiesongfestival 2021]]''' in [[Rotterdam]], [[Nederland]]. Het was de 14de deelname van het land aan het [[Eurovisiesongfestival]]. De [[Radio Televizija Srbije|RTS]] was verantwoordelijk voor de Servische bijdrage voor de editie van 2021.


== Selectieprocedure ==
== Selectieprocedure ==
Regel 14: Regel 16:


== In Rotterdam ==
== In Rotterdam ==
Servië zal aantreden in de tweede halve finale, op donderdag 20 mei 2021. Hurricane is als negende van zeventien acts aan de beurt, net na [[Daði Freyr Pétursson|Daði]] & [[Gagnamagnið]] uit [[IJsland]] en gevolgd door [[Tornike Kipiani]] uit [[Georgië]].
Servië trad aan in de tweede halve finale, op donderdag 20 mei 2021. Hurricane was als negende van zeventien acts aan de beurt, net na [[Daði Freyr Pétursson|Daði]] & [[Gagnamagnið]] uit [[IJsland]] en gevolgd door [[Tornike Kipiani]] uit [[Georgië]]. Servië eindigde uiteindelijk op de achtste plek met 124 punten en wist zich zo verzekerd van een plek in de finale.

In de finale was Hurricane als achtste van 26 acts aan de beurt, net na [[The Black Mamba]] uit [[Portugal]] en gevolgd door [[James Newman]] uit het [[Verenigd Koninkrijk]]. Servië eindigde uiteindelijk op de vijftiende plaats, met 102 punten.


{{Navigatie Servië op het Eurovisiesongfestival}}
{{Navigatie Servië op het Eurovisiesongfestival}}

Versie van 31 mei 2021 12:33

Eurovisiesongfestival 2021
Land Vlag van Servië Servië
Nationale selectie
Selectieproces Interne selectie
Datum Artiest: 17 december 2020
Lied: 5 maart 2021
Artiest Hurricane
Lied Loco loco
Uitslag
Halve finale 8ste (124 punten)
Finale 15de (102 punten)

Servië nam deel aan het Eurovisiesongfestival 2021 in Rotterdam, Nederland. Het was de 14de deelname van het land aan het Eurovisiesongfestival. De RTS was verantwoordelijk voor de Servische bijdrage voor de editie van 2021.

Selectieprocedure

Nadat het Eurovisiesongfestival 2020 werd afgelast besloot de Servische openbare omroep om Hurricane, dat in 2020 de nationale preselectie had gewonnen, intern te selecteren voor deelname aan de komende editie van het Eurovisiesongfestival. De bijdrage werd ook intern geselecteerd. De keuze viel op Loco loco, dat op 5 maart 2021 werd voorgesteld aan het grote publiek.

In Rotterdam

Servië trad aan in de tweede halve finale, op donderdag 20 mei 2021. Hurricane was als negende van zeventien acts aan de beurt, net na Daði & Gagnamagnið uit IJsland en gevolgd door Tornike Kipiani uit Georgië. Servië eindigde uiteindelijk op de achtste plek met 124 punten en wist zich zo verzekerd van een plek in de finale.

In de finale was Hurricane als achtste van 26 acts aan de beurt, net na The Black Mamba uit Portugal en gevolgd door James Newman uit het Verenigd Koninkrijk. Servië eindigde uiteindelijk op de vijftiende plaats, met 102 punten.