SBS6

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Dit is een oude versie van deze pagina, bewerkt door Maniago (overleg | bijdragen) op 30 jan 2011 om 08:21. (Wijzigingen door 77.161.188.211 (Overleg) hersteld tot de laatste versie door RomaineBot)
Deze versie kan sterk verschillen van de huidige versie van deze pagina.
SBS 6
Logo
SBS6
Land Vlag van Nederland Nederland
Uitzendgroep ProSiebenSat.1 Media
Programmadirecteur Tina Nijkamp
Startdatum 28 augustus 1995
Omroepsoort Commerciële omroep
Genre amusement, films, series en sport
Marktaandeel 13,6 % (2008)
Adres SBS 6
Rietlandpark 333
1019 DW Amsterdam
Website
Lijst van televisiezenders
Portaal  Portaalicoon   Televisie

SBS 6 is een Nederlandse commerciële televisiezender, onderdeel van ProSiebenSat.1 Media. Naast SBS 6 maken ook de zenders NET 5, Veronica, het productiebedrijf SBS Productions en de Veronica Uitgeverij (verantwoordelijk voor onder andere Veronica Magazine) deel uit van ProSiebenSat.1 Media. SBS 6 zendt sinds 28 augustus 1995 uit. De zender is via de kabel, digitenne of schotelantenne in ongeveer 6,6 miljoen huishoudens te ontvangen.

In de begindagen profileerde SBS 6 zich voornamelijk op een mannelijk en jong publiek, met veel series, films, reality-tv en seks. Bekende programma's waren Over de roooie (Met Wendy van Dijk en Matthias Scholten), Actienieuws, De Nachtrijder (Met Irene van der Laar), Jerry Springer, De heetste plekjes van Nederland, Over Seks gesproken (Met Goedele Liekens) en Breekijzer (Met Pieter Storms). Ook de dagelijkse Nederlandse soapserie Goudkust werd tussen 1996 en 1999 op SBS 6 uitgezonden.

Nu profileert SBS 6 zich als een gezinszender met informatieve (nieuws)programma's, (groot) amusement, speelfilms en series. Een van de best bekeken programma's van SBS 6 is Hart van Nederland, met gemiddeld 1 miljoen kijkers per dag. Ook besteedt de zender aandacht aan sport, met name voetbal (Nederlands elftal) en darts. Sinds 2008 besteedt de zender voor het eerst aandacht aan religie, door kerkdiensten van David Maasbach uit te zenden op zondag.

SBS 6 is de succesvolste Nederlandse zender van ProSiebenSat.1 Media. In 2007 had de zender een gemiddeld marktaandeel van 10,0%. SBS 6 is onderdeel van SBS Broadcasting BV, de Nederlandse tak van ProSiebenSat.1 Media waar Eric van Stade de algemeen directeur van is.

Zie ook