Isla Saona

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Dit is een oude versie van deze pagina, bewerkt door Jcb (overleg | bijdragen) op 20 aug 2011 om 16:13.
Deze versie kan sterk verschillen van de huidige versie van deze pagina.
Saona
Eiland van Dominicaanse Republiek
Isla Saona (Dominicaanse Republiek)
Isla Saona
Locatie
Land Dominicaanse Republiek
Coördinaten 18° 9′ NB, 68° 42′ WL
Algemeen
Oppervlakte 110 km²
Inwoners 500
Lengte 26 km
Breedte 5 km
Portaal  Portaalicoon   Caraïben

Isla Saona is een eiland van de Dominicaanse Republiek. Het ligt op korte afstand ten zuidoosten van Hispaniola. Isla Saona heeft een oppervlakte van 110 km² en is daarmee het grootste kusteiland van de Dominicaanse Republiek. Het is een echt tropisch eiland en is in Europa ook wel bekend van de televisiereclame voor Bounty (hoewel de Bounty-eilanden bij Nieuw-Zeeland horen).

Isla Saona is een beschermd natuurreservaat en een populaire bestemming voor toeristen die de Dominicaanse Republiek bezoeken. Dagelijks arriveren boten vol toeristen op het eiland, die deelnemen aan een van de vele georganiseerde excursies. Het eiland staat bekend om haar wonderschone stranden en natuur. Er zijn veel vogels en tropische zeevissen te vinden. Vanwege de ondiepe zee voor de kust van het eiland is het een ideale locatie voor snorkelaars.

De Italiaan Michelle de Cuneo, een van de opvarenden tijdens de tweede reis van Christoffel Columbus, heeft het eiland haar naam gegeven. Bij de ontdekking in mei 1494 vernoemde hij het naar zijn toenmalige woonplaats Savona in Italië.

Zie de categorie Saona Island van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.