Stadsdienst Gouda

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

De stadsdienst Gouda is een openbaarvervoernetwerk dat de wijken van Gouda met elkaar en met het station van de NS verbindt.

Tot 9 december 2012 werden deze lijnen geëxploiteerd door Connexxion. Daarna nam Arriva het over. De stadsdienst hoort bij de concessie Zuid-Holland Noord.

Huidige buslijnen[bewerken | brontekst bewerken]

Lijn Route Via Bijzonderheden
1 Station - Station Mammoet, Plaswijck, Winkelcentrum Gildenburg, Groenhoven, Ziekenhuis Ringlijn rechtsom, tegengesteld aan lijn 4.
2 Station - Westergouwe Korte Akkeren
3 Station - Station Binnenstad, Oosterwei, Goverwelle In Goverwelle ringlijn rechtsom.
4 Station - Station Ziekenhuis, Groenhoven, Winkelcentrum Gildenburg, Plaswijck, Mammoet Ringlijn linksom, tegengesteld aan lijn 1.
Bijgewerkt op 2 januari 2021 17:15 (CEST)
  • Vetgedrukt staat als bestemming op bus.

Materieel[bewerken | brontekst bewerken]

Op de stadsdienst wordt gereden met de VDL Berkhof Ambassador ALE 106-bussen. Deze bussen zijn 10.6 m lang en zijn kleiner dan de streekbussen. Ook kunnen er bussen van het type VDL Citea op de Goudse stadslijnen rijden.

Merk Type Series Bouwjaar Status Inzet Opmerking Afbeelding
VDL Berkhof Ambassador (ALE 106) 8851-8860 2012 In gebruik Stadsdienst Gouda 8851 reed tijdelijk op de stadsdienst Leeuwarden in de huisstijl van Frysk Ferfier vanwege materieeltekort; deze bus rijdt sinds februari 2013 in Zuid-Holland Noord.