Stichting Natuur en Milieufederatie Drenthe

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Stichting Natuur en Milieufederatie Drenthe werd in 1971 opgericht als samenwerkingsverband van natuurbeschermings- en milieuorganisaties in Drenthe en zetelt in Assen. Het is een van de 12 provinciale milieufederaties in Nederland. Bij de Natuur en Milieufederatie Drenthe zijn ruim veertig lokale natuur- en milieuorganisaties aangesloten.

Doel en organisatie[bewerken | brontekst bewerken]

De belangrijkste doelstelling is het bevorderen van duurzame ontwikkeling, milieubescherming en behoud en ontwikkeling van natuur en landschap.

Werkzaamheden[bewerken | brontekst bewerken]

Samen met de aangesloten organisaties zet de Natuur en Milieufederatie Drenthe zich met actie, advies en voorlichting in voor natuur, milieu, landschap en duurzaamheid in de provincie Drenthe. Verder is de federatie actief bij het oplossen van natuur- en milieuproblemen en het genereren van draagvlak voor noodzakelijk geachte milieumaatregelen.

Aangesloten organisaties[bewerken | brontekst bewerken]

Bij de Natuur en Milieufederatie Drenthe zijn uiteenlopende organisaties aangesloten, die zich bezighouden met vogelstudie, voorlichting, natuurkampen, geluid, verzet tegen opslag van radio-actief afval, fietsen en gemeentelijk milieu-, natuur-, landschap- of ruimtelijk beleid. Aangesloten zijn onder meer:

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]