Swanston Street

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Swanston Street
Swanston Street Nth, looking Sth.jpg
Geografische informatie
Locatie       Melbourne, Australië
Begin Melbourne General Cemetery
Eind St Kilda Road
Algemene informatie
Genoemd naar Charles Swanston
Portaal  Portaalicoon   Australië

Swanston Street is een straat in Melbourne, Australië. De straat loopt van noord naar zuid door Melbourne en maakt deel uit van het Hoddle Grid. In het noorden eindigt de straat bij het Melbourne General Cemetery en het zuidelijke uiteinde gaat over in St Kilda Road bij St Paul's Cathedral en Flinders Street. De straat is vernoemd naar Charles Swanston.[1]

Overzicht[bewerken]

De straat snijdt Victoria Street en het deel ten zuiden van La Trobe Street behoort tot het zakendistrict van Melbourne. Een deel van de straat is afgesloten voor verkeer; dit gedeelte heet Swanston Street Walk.

Aan Swanston Street liggen veel bekende plekken van Melbourne, waaronder de Universiteit van Melbourne, de Melbourne City Baths en de RMIT-universiteit. Andere plekken zijn de Staatsbibliotheek van Victoria en Flinders Street Station. Tegenover de Staatsbibliotheek van Victoria bevindt zich het winkelcentrum en treinstation Melbourne Central.

Ook de Melbourne Town Hall en St. Paul's Cathedral bevinden zich aan Swanston Street (respectievelijk op de hoek met Collins Street en met Flinders Street). Tegenover St. Paul's Cathedral bevindt zich het winkelcentrum Cathedral Arcade. Op de hoek met Collins Street staat Larry La Trobe, een standbeeld van een hond. Aan Swanston Street bevindt zich ook het Capitol Theatre, tegenover de Melbourne Town Hall.

In Carlton bevindt het Bali Memorial zich aan Swanston Street.

Tussen Swanston Street en Exhibition Street bevindt zich het Chinatown van Melbourne aan Little Bourke Street.

Foto's[bewerken]

Trivia[bewerken]

Externe links[bewerken]