Flinders Street

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Flinders Street
Flinders Street, gezien vanaf het kruispunt met Elizabeth Street.
Flinders Street, gezien vanaf het kruispunt met Elizabeth Street.
Geografische informatie
Locatie       Melbourne
Vlag van Australië Australië
Begin Spring Street
Eind Docklands Highway
Lengte 2 kilometer
Algemene informatie
Genoemd naar Matthew Flinders
Opvallende gebouwen Flinders Street Station
St Paul's Cathedral
Portaal  Portaalicoon   Australië

Flinders Street is een straat in Melbourne, Australië. De straat vormt de zuidelijke grens van het Hoddle Grid in het zakendistrict van Melbourne. De straat loopt parallel aan de Yarra-rivier. De straat is vernoemd naar Matthew Flinders.[1]

Overzicht[bewerken]

Van oost naar west gezien loopt Flinders Street van het kruispunt met Spring Street bij Treasury Gardens naar Docklands Highway, Docklands.

Enkele bekende plekken aan Flinders Street zijn St Paul's Cathedral, Federation Square en Flinders Street Station. De City Circle Tram rijdt over Flinders Street. Andere bekende plekken aan Flinders Street zijn het Immigration Museum (op de hoek met William Street), het Melbourne Aquarium (op de hoek met King Street) en Batman Park. Op de hoek met Russell Street bevindt zich het Forum Theatre. Aan Flinders Street bevindt zich tevens het Sir Charles Hotham Hotel dat ontworpen werd door de architect William Pitt. Op de hoek met Swanston Street bevindt zich Young and Jackson.

Van 1890 tot 1956 bevond de Melbourne Fish Markets zich aan Flinders Street. Het gebouw werd in 1956 gesloopt tijdens de voorbereiding van de Olympische Zomerspelen 1956.[2] Het gebouw had drie etages en het was gebouwd in eclectische stijl.

Foto's[bewerken]