Taj Hotels

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Taj Hotels is een Indiase hotelketen die zich richt op luxe hotels en resorts. De keten is onderdeel van de Tata Group, een Indiaas conglomeraat van 96 bedrijven, die werkzaam zijn in zeven sectoren.[1] De keten omvat 57 hotels verspreid over 41 locaties in India, en 18 hotels verspreid over de rest van de wereld waaronder Sri Lanka, de Maldiven, Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, het Midden-Oosten en enkele Afrikaanse landen.[2]

De hotels van Taj Hotels zijn gekenmerkt door uitzonderlijke luxe. Onder de hotels zijn ook een aantal voormalige paleizen te vinden.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Het eerste hotel van Taj hotels was het Taj Mahal Palace & Tower in Bombay en werd in 1903 geopend. Het hotel had als eerste hotel in India een Chinese, een Italiaanse, een Mexicaanse en een Californische keuken. Bovendien openden ze in 1972 het eerste 24-uurs koffiehuis in India. Het Lake Palace hotel in Udaipur en het Umaid Bhawan-paleis in Jodhpur zijn ook eigendom van Taj Hotels.

Aanslag[bewerken | brontekst bewerken]

Zie Aanslagen in Bombay van november 2008 voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

Op 26 november 2008 werd het bedrijf mede-slachtoffer van een reeks aanslagen in Bombay waarbij meer dan 100 doden en enkele honderden gewonden vielen. De bovenste verdiepingen van de Taj Mahal Palace & Tower-hotel stonden deels in brand.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie Taj Hotels van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.