Take me with you (nummer)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Take me with you
Single van:
The Cats
B-kant(en) Vaya con Dios
Uitgebracht 1970
Soort drager Vinyl
Genre Palingsound
Duur 3:02
Label Imperial
Schrijver(s) Arnold Mühren
Producent(en) Klaas Leyen
Volgorde op Take me with you
B1
Where have I been wrong
  B2
Take me with you
  B3
Don't waste my time
Volgorde op Hard to be friends
B3
How did you feel
  B4
Take me with you
  B5
Country woman
Volgorde op Katzen-spiele
B4
Lia
  B5
Kleiner Vogel
  B6
Country woman
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Take me with you is een lied van The Cats dat werd geschreven door Arnold Mühren. Het werd in 1970 de titelsong van hun elpee en verscheen daarnaast op de B-kant van de single Vaya con Dios. In Japan verscheen het lied dat jaar op de B-kant van hun single I walk through the fields.

Enkele jaren later kwam er een geheel geremasterde versie uit op hun elpee Hard to be friends (1975), ofwel de tweede Amerikaanse elpee van de band die werd geproduceerd door Al Capps. De oorspronkelijke versie verscheen op minstens negen verzamelalbums, waaronder op Live (1984). Als Kleiner Vogel verscheen er een Duitstalige versie van het lied op het album Katzen-spiele (1972). Verder verschenen er covers op verschillende albums van Stef Meeder.

De live-versie van het nummer belandde in 2013 in de Volendammer Top 1000, een eenmalige all-timelijst die in 2013 door luisteraars van 17 Noord-Hollandse radio- en tv-stations werd samengesteld.

In het lied vraagt de zanger een kleine vogel om hem mee te nemen en om hem te leren zingen. Hoog boven op zijn sterke vleugels wil hij de wereld bekijken.

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]