Ted Kaufman

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Ted Kaufman
Edward E. Kaufman
Edward E. Kaufman
Geboren 15 maart 1939
Philadelphia (Pennsylvania)
Politieke partij Democratische Partij
Partner Lynne Kaufman
Beroep Politicus
Bestuurder
Ingenieur
Hoogleraar
Religie Rooms-katholiek
Senator voor Delaware
Aangetreden 15 januari 2009
Einde termijn 15 november 2010
Voorganger Joe Biden
Opvolger Chris Coons
Portaal  Portaalicoon   Politiek

Edward E. (Ted) Kaufman (Philadelphia (Pennsylvania), 15 maart 1939) is een Amerikaans politicus van de Democratische Partij. Hij was senator voor Delaware van 2009 tot 2010 als tijdelijke opvolger van Joe Biden die vicepresident van de Verenigde Staten werd. Hij was geen kandidaat om de zetel te behouden en werd opgevolgd door partijgenoot Chris Coons.

Kaufman studeerde aan de Duke University en haalde daar een bachelor Werktuigbouwkunde. Een master in Bedrijfswetenschappen haalde hij aan Wharton School. Samen met zijn vrouw Lynne heeft hij drie dochters.

Politieke carrière[bewerken]

Nadat hij meegeholpen had aan diverse Democratische verkiezingscampagnes raakte hij in 1972 betrokken bij de campagne van Joe Biden voor een Senaatszetel. Toen deze gekozen werd begon Kaufman voor hem te werken. Hij was onder andere negentien jaar Chief of Staff. In 1991 begon hij les te geven op Duke University. In 1995 werd Kaufman door president Bill Clinton benoemd als hoofd van de publieke omroep. Hij zou deze functie blijven vervullen tot november 2008.

Op 24 november 2008 maakte Ann Minner, gouverneur van Delaware bekend dat zij Kaufman voordroeg om de Senaatszetel van Joe Biden, die net gekozen was als vicepresident, over te nemen. Deze accepteerde de voordracht, maar gaf ook aan zich bij de speciale verkiezingen in 2010 niet herkiesbaar te stellen. In de Senaat houdt de senator zet de senator zich onder andere in voor maatregelen die het vertrouwen in de economie moeten herstellen. Zo kwam hij met een wetsvoorstel waardoor fraude nog beter aan te pakken is. Ook steunde hij een wet waarbij er voor een periode van vijf jaar jaarlijks anderhalf miljard dollar aan Pakistan beschikbaar wordt gesteld om haar economie te verbeteren.