Teenage Mutant Ninja Turtles (Game Boy Advance)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Teenage Mutant Ninja Turtles
(Cover op en.wikipedia.org)
Ontwikkelaar Konami
Uitgever Konami
Datum van uitgave Vlag van de Verenigde Staten 21 oktober 2003
Vlag van Europa 21 november 2003
Genre Beat'em up, racespel
Spelmodus Singleplayer
Leeftijdsklasse ESRB: E, PEGI: 7
USK: 6
OFLC: G8+
Platform Game Boy Advance
Media spelcartridge
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Teenage Mutant Ninja Turtles is een spel voor de Game Boy Advance uit 2003. Het spel is gebaseerd op de tweede animatieserie van de Teenage Mutant Ninja Turtles, en is daarmee het eerste spel gebaseerd op deze serie.

In plaats van een vast aantal levels bespeelbaar met elke Turtle bevat dit spel voor elke Turtle een uniek scenario met eigen levels. Als toevoeging aan de klassieke side-scrolling levels zijn er ook third-person races, een shell-glider level voor Donatello en een motorfietsrace tussen Raphael en Casey Jones.

Leonardo[bewerken | brontekst bewerken]

Dit deel van het spel begint met een achtergrondverhaal over wat er gebeurd is gedurende de nieuwe TMNT serie. Na een nieuwsreportage te hebben gezien over de mouser robots, vallen de Mousers het huis van de Turtles aan.

Leonardo's speciale level speelt zich af in de Turtle Van (het bestelbusje van de TMNT). De speler moet mousers opblazen en het einde van het level bereiken. Hiervoor moet uiteindelijke en stalen deur worden opgeblazen.

Raphael[bewerken | brontekst bewerken]

Raphael is de volgende bespeelbare Turtle. Hij krijgt een ruzie met Michelangelo en gaat naar buiten om even af te koelen. Daar wordt hij geconfronteerd met purple dragon leden en later ook Casey Jones. Hij moet de leider van de Dragons, Dragonface, verslaan.

In zijn speciale level racet Raphael tegen Casey op zijn motorfiets.

Donatello[bewerken | brontekst bewerken]

Dr. Baxter Stockman maakt nieuwe onverslaanbaare Foot tech ninjas. Raphael wordt in een hinderlaag gelokt en gevangen. Donatello moet hem redden, en probeert tegelijk meer te ontdekken over de fascinerende technologie achter de Foot Tech ninjas.

Donatello's speciale level is een hangglider level. Hij moet vijanden verslaan tijdens een hinderniskoers en veilig het einde van het level bereiken.

Michelangelo[bewerken | brontekst bewerken]

Michelangelo's level begint met de Turtles die een vreemde substantie vinden. Deze substantie blijkt toe te behoren aan genetisch gemanipuleerde wezens. Onderweg moet Michelangelo mutanten en andere vijanden verslaan.

Michelangelo's speciale level is een skateboard level waarin hij een aantal paarse kristallen moet verzamelen terwijl hij in de riolen buizen ontwijkt.

Ontvangst[bewerken | brontekst bewerken]

Het spel werd verschillend beoordeeld:

Beoordeeld door Datum Score
Game Shark 18 november 2003 83%
Digital Entertainment News (den) 10 december 2003 72%
Video Game Generation 10 september 2006 70%
Kombo.com 18 mei 2004 70%
IGN 22 oktober 2003 69%
Deeko oktober 2003 60%
GameSpy 11 november 2003 60%
AceGamez november 2004 60%
Jeuxvideo.com 19 december 2003 50%
The Video Game Critic 30 mei 2004 25%