Lijst van Teenage Mutant Ninja Turtles-videospellen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Dit is een lijst van Teenage Mutant Ninja Turtles-videospellen, die sinds 1989 worden geproduceerd, vooral door het Japanse bedrijf Konami.

Spellen[bewerken]

De oudere TMNT-spellen zijn gebaseerd op de eerste animatieserie, met elementen uit de films, de stripserie TMNT Adventures en zelfs de originele stripserie. De nieuwe spellen zijn gebaseerd op de tweede animatieserie.

Titel Datum van uitgave Originele systeem Ports
Teenage Mutant Ninja Turtles 1989 NES PC, Wii Virtual Console, Amiga, Amstrad CPC, Atari ST, Commodore 64, MSX, ZX Spectrum
Het eerste TMTN videospel was Teenage Mutant Ninja Turtles (激亀忍者伝 Gekikame Ninja Den in Japan, wat losjes te vertalen is als "Fierce Legend of the Ninja Turtles"), uitgebracht in 1989. Het spel was uniek in het opzicht dat op elk bepaald moment de speler kon wisselen tussen de vier Turtles.
Teenage Mutant Ninja Turtles 1989 Arcade NES, Xbox Live Arcade Amiga, Amstrad CPC, Atari ST, Commodore 64, DOS, ZX Spectrum
Een ander, niet aan het vorige spel gerelateerd, videospel kwam uit in 1989. Dit was een populair arcadespel. Het was een typisch side-scrolling "beat-em-up" spel. Het spel werd later naar de NES overgezet, met twee extra levels en andere graphics.
Teenage Mutant Ninja Turtles: Fall of the Foot Clan 1990 Game Boy Geen
Dit was het eerste TMTN spel voor de Ninetendo Game Boy. Het was een side-scrolling platformspel. De speler kon tussen twee levels van Turtle wisselen.
Teenage Mutant Ninja Turtles: The Manhattan Missions 1991 DOS Geen
Het enige spel uitgebracht voor enkel de PC. Dit spel was uniek omdat het elke Turtle een eigen “walk mode” en “fight mode” gaf, met verschillende offensieve en defensieve bewegingen.
Teenage Mutant Ninja Turtles III: The Manhattan Project 1991 NES Geen
het derde TMTN spel voor de NES. Dit spel was het eerste NES spel met unieke vechtbewegingen voor elke Turtle. Wordt gezien als een semi-sequel op het eerste arcadespel.
Teenage Mutant Ninja Turtles II: Back from the Sewers 1991 Game Boy Geen
De sequel op TMNT: Fall of the Foot Clan. Net als het eerste Game Boy spel kon de speler van Turtle wisselen tussen levels, maar als een turtle verslagen wordt in een level, wordt hij gevangen. De speler krijgt na een level een kans om een gevangen Turtle te redden.
Teenage Mutant Ninja Turtles: Turtles in Time 1991 Arcade SNES
Teenage Mutant Ninja Turtles: Turtles in Time is het tweede TMNT arcadespel gemaakt door Konami. Wederom was het een scrolling vechtspel gebaseerd op de eerste animatieserie. Wordt vandaag de dag nog steeds gezien als een van de betere spellen.
Teenage Mutant Ninja Turtles: The Hyperstone Heist 1992 Genesis Geen
Teenage Mutant Ninja Turtles: The Hyperstone Heist is het eerste TMNT spel uitgebracht voor de Sega Genesis. Bevat veel van dezelfde personages en animaties als Teenage Mutant Ninja Turtles: Turtles in Time.
Teenage Mutant Ninja Turtles III: Radical Rescue 1993 Game Boy Geen
Het derde en laatste spel voor de Game boy. De speler begint altijd als Michelangelo, die eerst de andere Turtles moet redden samen met Splinter en April.
Teenage Mutant Ninja Turtles: Tournament Fighters 1994 NES, SNES, Genesis Geen
Teenage Mutant Ninja Turtles: Tournament Fighters is een vechtspel. Hoewel de titel hetzelfde is, is het spel per console anders. Het spel gebruikt vooral elementen uit het Street Fighter II videospel. Het spel kwam uit toen de populariteit van de Turtles afnam, en verkocht daarom minder.
Teenage Mutant Ninja Turtles 2003 GBA Geen
Het eerste TMTN spel uitgebracht voor de Game Boy Advance, en tot dusver ook het enige spel dat exclusief voor dat systeem is gemaakt. Dit spel is uniek omdat elke Turtle zijn eigen set levels heeft. Naast de side-scrolling levels zijn er ook third-person view races, een shell-glider level voor Donatello en een motorfietsrace tussen Raphael en Casey Jones.
Teenage Mutant Ninja Turtles 2003 GameCube, Xbox, PS2, PC Geen
Konami was erop gebrand om de tweede animatieserie ook om te zetten tot een videospel. Dit resulteerde in de creatie van Teenage Mutant Ninja Turtles. De plot volgt die van de tweede animatieserie, maar kreeg veel kritiek te verduren.
Teenage Mutant Ninja Turtles 2: Battle Nexus 2004 GameCube, GBA, Xbox, PS2, PC Geen
Het tweede Konami spel gebaseerd op de tweede animatieserie. Dit spel bevat ten opzichte van het vorige veel verbeteringen. Dit spel had een speelmogelijkheid voor vier spelers, waardoor het mogelijk was met alle Turtles tegelijk te spelen.
Teenage Mutant Ninja Turtles 3: Mutant Nightmare 2005 GameCube, Nintendo DS, Xbox PS2 Geen
Het derde spel in de nieuwe serie, gebaseerd op het derde seizoen van de tweede animatieserie.
Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Melee 2005 GameCube, Xbox, PC Geen
Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Melee is een gezelschapsspel spin-off. Mutant Melee
Teenage Mutant Ninja Turtles Fast Forward: Ninja Training NYC 2006 Mobiele telefoon Geen
TMNT FF: Ninja Training NYC is een spel voor de mobiele telefoon, gebaseerd op het zesde seizoen van de tweede animatieserie. Het is zowel een vechtspel als platformspel.
TMNT: Power Of 4 2007 Mobiele telefoon Geen
TMNT is een mobiele telefoonspel gebaseerd op de TMNT film uit 2007. Het is een arcadespel dat elementen uit actie-avontuur en racespellen combineert.
TMNT 2007 Xbox 360, Wii, PS2, PSP, Nintendo DS, GBA, PC Geen
Ontwikkeld door Ubisoft, TMNT is een spel gebaseerd op de gelijknamige film uit 2007.
TMNT (GBA) 2007 Game Boy Advance Geen
Ontwikkeld door Ubisoft. De GBA versie van het TMNT videospel.