Teenagent

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Teenagent
Ontwikkelaar(s) Metropolis Software House
Uitgever(s) EU=Metropolis Software
NA=Union Logic
Datum van uitgave 1995
Genre(s) Avonturenspel
Platform(s) MS-DOS, Amiga
Media Floppy disk, cd-rom, download
Systeemeisen
MS-DOS 5.0, IBM en compatibele computers, 286 CPU, 640K RAM, VGA monitor, hard drive
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Teenagent is een humoristisch grafisch avonturenspel ontwikkeld door het Poolse Metropolis Software House. Het kwam uit voor Amiga en DOS in 1995. De speler bestuurt tiener Mark Hopper dewelke onverwacht op een geheime missie wordt gestuurd.

Verhaal[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Intro[bewerken]

Op onverklaarbare wijze verdwijnt het goud in de Amerikaanse banken letterlijk. Het RGB, een fictieve Amerikaanse politiedienst die uiterst geheime missies doet, heeft na enkele maanden nog steeds geen resultaat. Daarom wordt beslist om een waarzegster in te huren. Zij dient haar krachten te gebruiken om uit een telefoonboek een nummer aan te duiden waar de man woont die het raadsel kan oplossen. Zo komt het RGB terecht bij de tiener Mark Hopper.

Trainingskamp[bewerken]

Mark wordt naar een opleidingscentrum gestuurd waar hij van de kapitein drie taken moet uitvoeren om te bewijzen dat hij bekwaam is. Hij dient uit een gevangeniscel te ontsnappen, van een gevangene een wachtwoord zien te ontfutselen en de kapitein zoeken met een soort van verstoppertje.

Het dorp[bewerken]

Het RGB heeft een verdachte zakenman gespot. Mark wordt naar het dorp gestuurd waar de man woont om daar verder onderzoek te doen. Mark achterhaalt dat er in het huis van John Noty wellicht verdachte zaken plaatsvinden. Uiteindelijk vindt Mark een manier om in het huis te geraken.

In John Noty's huis[bewerken]

Mark vindt in het huis een dagboek waarin staat beschreven hoe het goud verdwijnt: een professor heeft een pil uitgevonden waardoor men zich 1000 keer sneller kan verplaatsen dan normaal. John Noty gebruikt deze pillen om het goud in banken te stelen. Verder kan Mark zowel John als de professor uitschakelen. Zijn opdracht is geslaagd en Mark wordt door het RGB aangenomen als een echt geheim agent.

Licentie[bewerken]

Oorspronkelijk kwam het spel uit als shareware waar het verhaal eindigde na het trainingskamp. De twee andere hoofdstukken diende men aan te kopen door het spel te registreren. Later werd het ganse spel freeware waardoor het gratis werd.[1]

Verwijzingen naar andere media[bewerken]

Het spel bevat een resem aan verwijzingen naar andere spellen, films of gebeurtenissen waaronder: