Tekken 7

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Tekken 7
(Cover op en.wikipedia.org)
Ontwikkelaar Bandai Namco
Uitgever Bandai Namco
Datum van uitgave Arcade
JP: 18 maart 2015
JP: 5 juli 2016 (FR)
Microsoft Windows, PlayStation 4, Xbox One
WW: 2 juni 2017
Genre Vechtspel
Spelmodus Singleplayer, multiplayer
Engine Unreal Engine 4
Platform Arcade, Microsoft Windows, PlayStation 4, Xbox One
Navigatie
Spelserie Tekken
Voorloper Tekken 6
Website
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Tekken 7 is een computerspel en het zevende deel (exclusief spin-offs) van Namco's Tekken-serie. Het spel werd in maart 2015 uitgebracht als arcadespel. Het spel staat ook gepland om uitgebracht te worden op de PlayStation 4 en het is ook ontworpen om te functioneren met PlayStation VR.

Tekken 7 heeft als doel gekregen om een breder publiek aan te trekken. Naast het versimpelen van de gameplay worden er ook een aantal opmerkelijke nieuwe personages aangekondigd. Shaheen is de eerste Arabische personage in de game, terwijl Lucky Chloe met haar cosplayverschijning een knipoog is naar de groeiende populariteit van de Tekken serie op cosplayevenementen.

Verhaal[bewerken]

De exacte gebeurtenissen na Tekken 6 zijn vooralsnog onbekend. Tekken 7 staat in het teken van het einde van de Mishima-saga waarbij Kazuya Mishima en Heihachi Mishima het in een gevecht tegen elkaar opnemen. De eindbaas van de game is de bovenmenselijke vorm van Kazumi Mishima, de wijlen moeder van Kazuya Mishima en wijlen echtgenote van Heihachi Mishima.

Personages[bewerken]

Momenteel beschikt de game over 21 personages. Via tussentijdse netwerkupdates ontvangt de arcadegame data van nieuwe personages in de toekomst. Het is vooralsnog onbekend hoeveel personages uiteindelijk in de game terechtkomen.

Nieuwe ontwikkelingen[bewerken]

Tekken 7 moet volgens Katsuhiro Harada een nieuw generatie spelers aan kunnen spreken. Zo zal de game onder andere toegankelijker gemaakt worden voor nieuwe en beginnende spelers.

  • Het spel krijgt een nieuwe mechaniek genaamd Rage Arts. Wanneer een speler een bijna uitgeputte levensbalk heeft, krijgt deze speler toegang tot deze Rage Art die per personage verschilt. Een Rage Art is een sterke cinematische aanval die ook in combo's te gebruiken is.
  • Het spel krijgt een andere nieuwe mechaniek genaamd Power Crushes. Dit zijn aanvallen die dwars door diverse aanvallen van de tegenstander gaan. Deze aanvallen zijn vooral nuttig bij tegenstanders met een agressieve speelstijl die blijven aanvallen.
  • Het "Bound" mechanisme uit Tekken 6 is herontwikkeld tot het "Screw" mechanisme. Deze nieuwe versie maakt combo's moeilijker en korter, maar biedt tegelijkertijd nog steeds de mogelijkheid aan om combo's te verlengen.
  • Op het moment dat een aanval voor een K.O. kan gaan zorgen, vertraagt de game automatisch om het goed in beeld te brengen. Deze mechaniek treedt ook op bij mogelijke Double K.O. momenten.
  • Het breken van worpen is eenvoudiger geworden
  • Opstaan na gevloerd te zijn is eenvoudiger geworden. Voorheen kon men tijdens het omhoog rollen in een combo van de tegenstander terechtkomen als het opstaan op onvoorzichtige wijze gedaan werd.
  • De game bevat meer flitsende "hit effects" voor een meer "over-the-top" gevoel
  • Elke ronde verandert de achtergrondmuziek tijdens een gevecht. In de laatste ronde gaat dit gepaard met een geluidsversnelling in tempo.

Externe links[bewerken]