Tessel Blok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Tessel Blok
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Volledige naam Tesselschade Blok
Geboren 1 december 1958
Geboorteplaats Nederhorst den Berg
Land Vlag van Nederland Nederland
Beroep Presentatrice
Jaren actief 1978 - heden
Bekend van Het Gebouw
Villa VPRO
Argos
Bureau Buitenland
Portaal  Portaalicoon   Media

Tesselschade (Tessel) Blok (Nederhorst den Berg, 1 december 1958) is een Nederlands radio- en tv-maakster, voornamelijk werkzaam voor de VPRO.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Opleiding[bewerken | brontekst bewerken]

Blok studeerde aan het Roland Holst College en deed staatsexamen bij de LOI.

Loopbaan[bewerken | brontekst bewerken]

Haar werkzame leven begon ze in 1978 bij de Toonder Studio's, waar ze uiteenlopende hand-en-spandiensten verrichtte en tot 1980 werkte. In 1983 begon ze als journalist te werken voor de VPRO. Voor deze omroep heeft ze de productie en presentatie van diverse radio- en televisieprogramma's verzorgd. Zij was onder meer betrokken bij de productie van de radioprogramma's Welingelichte Kringen, Een uur Ischa, Het Gebouw, Radio Nieuwsdienst VPRO, De Ochtenden en Noorderlicht en het tv-programma Buitenhof.

Blok was presentatrice van het dagelijkse Radio 1-programma Villa VPRO (in de periode 2008-2013). In 2013 werd ze als gevolg van een bezuinigingsronde bij de publieke omroep ontslagen bij de VPRO.[1] Daarna ging ze freelance werken, en weer voornamelijk voor deze omroep. In december 2014 interviewde ze Alexander Münninghoff voor het Marathoninterview. Ze is ook een van de presentatoren van het onderzoeksjournalistieke radioprogramma Argos (VPRO en HUMAN) en invaller bij de presentatie van het radioprogramma Bureau Buitenland. Voor Omroep MAX heeft ze een aantal malen Twee Dingen en Nieuwsweekend gepresenteerd.

Blok leent haar stem ook aan radio- en televisiedocumentaires en luisterboeken.[2]

Familie[bewerken | brontekst bewerken]

Tessel Blok is dochter van historicus Dick Blok en Henny Gazan, en via moederskant een kleindochter van Stella Fontaine. Tevens is ze een jongere zus van presentatrice en actrice Dieuwertje Blok.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]