The Beyoncé Experience

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Beyonce Independent.jpg
Independent Women Part I tijdens The Beyoncé Experience
Beyoncé in Barcelona.png
Flaws and All tijdens The Beyoncé Experience
Beyonce in Barcelona 2007.jpg
Baby Boy tijdens The Beyoncé Experience
Beyonce sings Listen.jpg
Listen tijdens The Beyoncé Experience

The Beyoncé Experience was de wereldtournee die de Amerikaanse R&B zangeres, songwriter en actrice Beyoncé in 2007 hield om haar album B'Day te promoten. De tournee deed Japan, Australië, Noord-Amerika en Europa aan, en werd gesponsord door L'Oréal en Samsung.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Het bijzondere aan deze wereldtour was dat Beyoncé op het podium stond met een band, welke bestond uit 10 vrouwen. Deze vrouwen waren gekozen via nationale open audities in de Verenigde Staten. Voor deze tournee had Beyoncé ook alleen maar danseressen. Daar hield ze open audities voor, die begonnen in 2006 en eindigden in 2007. Knowles had vier achtergrondzangeressen, alle vier afkomstig uit Houston, waar Knowles zelf geboren en getogen is.

De repetities voor de wereldtournee begonnen in maart 2007. Het eerste concert van de tournee vond 10 april plaats in het Tokyo Dome in Tokio, waar plaats is voor 55.000 toeschouwers. Op vrijdag 18 mei deed de zangeres Nederland aan, ze stond toen in een uitverkocht Ahoy Rotterdam. Er is ook een dvd uitgekomen van de tournee, The Beyoncé Experience: Live.

Bezetting[bewerken | brontekst bewerken]

Crew[bewerken | brontekst bewerken]

Setlist[bewerken | brontekst bewerken]