The Boondocks (animatie)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
The Boondocks
Genre Animatieserie, comedy, satire
Speelduur per afl. 22 minuten
Bedenker Aaron McGruder
Hoofdrollen Regina King
John Witherspoon
Cedric Yarbrough
Gary Anthony Williams
Jill Talley
Gabby Soleil
Muziek Asheru
Land van oorsprong Verenigde Staten
Taal Engels
Productie
Producent Seung Eun Kim
Uitzendingen
Start 6 november 2005
Einde 23 juni 2014
Afleveringen 55
Seizoenen 4
Netwerk of omroep Adult Swim
Officiële website
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Televisie

The Boondocks is een Amerikaanse animatieserie gemaakt door Aaron McGruder, uitgezonden op Adult Swim en gebaseerd op de strip van McGruder met dezelfde naam. The Boondocks draait om de levens van de familie Freeman, die verhuisd is van Chicago, Illinois naar de vreedzame, fictieve voorstad Woodcrest.

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

In de serie wordt de Amerikaanse samenleving weergegeven in relatie tot de Afro-Amerikaanse cultuur met satirische trekken. De broers Huey en Riley Freeman en hun grootvader Robert Freeman verhuizen van Chicago naar een overwegend blanke voorstad genaamd Woodcrest, rijk en vredig. Daarnaast betekent de titel "Boondocks" saaie voorstad.

Personages[bewerken | brontekst bewerken]

Huey Freeman
is verteller van de serie. Hij is een intelligente en volwassen tienjarige jongen. Hij wordt sterk beïnvloed door de theorieën van verschillende sociale bewegingen en leiders van sociale rechtvaardigheid. Zijn grootvader en broer maken hem voortdurend belachelijk en onderschatten hem. Ook is hij zeer bekwaam in Kungfu. Hij glimlacht zelden.
Riley Freeman
is Hueys jongere broer. Hij is ondeugend en rebels. Riley is, in tegenstelling tot zijn broer, een enthousiaste volgeling van gangstarap- en hiphopcultuur. Hoewel hij anders slim en artistiek is, blijft hij trouw aan deze idealen ook als het dreigt slecht af te lopen. Het grootste deel van de afleveringen van de serie wordt gefocust op Rileys tegenspoed.
Robert "Opa" Freeman
is de grootvader en voogd van Huey en Riley. Hij heeft een sterk temperament en aarzelt niet om zijn riem tevoorschijn te halen om zijn kleinzoons te straffen. Roberts enthousiaste jacht op een date trekt altijd vreemde of gevaarlijke vrouwen aan.

Uitgaven[bewerken | brontekst bewerken]

Alle seizoenen zijn uitgebracht op dvd. Ook werd seizoen 1 uitgebracht voor de PSP.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]