Thijs Homan

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Thijs Hessel (Thijs) Homan (1957) is een Nederlands bedrijfskundige en hoogleraar Implementation and Change Management bij de Open Universiteit.

Homan studeerde bedrijfskunde en promoveerde in 1989 aan de Nyenrode Business Universiteit op het proefschrift "Top-management in coöperatieve organisaties". Na zijn promotie blijft hij als docent Management en Organisatie bij Nyenrode werkzaam. Daarnaast werkte hij als organisatieadviseur bij de WissemaGroup in Den Haag. Sinds 2006 is hij hoogleraar Implementation and Change Management en decaan van de faculteit Managementwetenschappen van de Open Universiteit. Hiernaast is hij als docent betrokken bij het Sioo.

Homans onderzoeksinteresse ligt op het gebied van het leerprocessen in teams in relatie tot organisatieverandering, waarbij hij veelal action-research projecten uitvoert. Verder leidt hij een "onderzoekscentrum op het terrein van de ‘binnenkant van organisatie-verandering’, waarbij methodologieën worden ontwikkeld voor het meten van de manier waarop (mensen in) organisaties daadwerkelijk veranderen, en voor het meten van de werkelijke effectiviteit en impact van veranderinstrumenten als BPR, Large Scale Interventions, Appreciative inquiry, Six Sigma, etc."[1]

Publicaties[bewerken]

  • 1989. Top-management in coöperatieve organisaties. Proefschrift Nijenrode. Delft : Eburon.
  • 1989. De toekomst getoetst : werkboek voor het beoordelen van business plannen. Met Ingrid Jacobs (red). Schoonhoven : Academic Service.
  • 2001. Teamleren : theorie en facilitatie. Met Dineke Radstake (red). Schoonhoven : Academic Service.
  • 2005. Organisatiedynamica : theorie en praktijk van organisatieverandering. Den Haag : Academic Service.
  • 2008. Veranderen als chaotisch proces. Voordracht Ben Maasdam en Marjon Keller en samenstelling door Thijs Homan. Schiedam : MainPress

Externe link[bewerken]