Tiki Waka

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Tiki Waka
Walibi Belgium - Tiki-Waka (A32).JPG
Algemene informatie
Locatie Vlag van België Walibi Belgium
Type Stalen achtbaan
Model Bobsled Coaster
Bouwer(s) Gerstlauer
Opdrachtgever Jean-Christophe Parent onder Compagnie des Alpes
Status Geopend
Bouw September 2017 - maart 2018
Opening Soft-opening: 7 april 2018
Officiële opening: 9 juni 2018
Thema Tikicultuur
Vorige locaties en/of namen
Vervangt La Coccinelle
Eigenschappen
Topsnelheid 55 km/u
Baanlengte 564 m
Baanhoogte 21 m
Inversies Geen
Treinen 5
Veiligheidsbeugel Heupbeugel
Capaciteit 4 personen per wagentje
Tiki Waka op RCDB
Portaal  Portaalicoon   Attractieparken

Tiki Waka is een Bobsled Coaster in het Belgische attractiepark Walibi Belgium, van de Duitse fabrikant Gerstlauer. Sinds 7 april 2018 konden bezoekers de achtbaan uitproberen tijdens soft-openingen. Ondertussen werd thematisering en dergelijke verder afgewerkt. De officiële opening volgde twee maanden later, op 9 juni.

Een Bobsled Coaster is een achtbaantype met kleine wagentjes voor vier personen. De baan bevat een combinatie van elementen van een wildemuis-achtbaan, verkante bochten en veel airtime-heuvels.

Locatie en bouw[bewerken]

De attractie is gebouwd op de voormalige locatie van La Coccinelle, die op zijn beurt verplaatst wordt naar de voormalige locatie van La Grande Roue. De bouw startte reeds tijdens het Halloween-event van 2017. De Keverbaan werd eind september uit elkaar gehaald en van de locatie verwijderd en de vijver van Gold River Adventure werd drooggelegd, waarna de bouwwerkzaamheden begonnen. Op 30 januari werden de eerste baandelen geplaatst. Op 15 februari, tijdens een werfrondleiding voor pers en genodigden, werd de naam van de achtbaan bekend gemaakt. Op 1 maart werd het laatste baandeel geplaatst. Tiki Waka is een onderdeel van het nieuwe Polynesische themagebied Exotic World.

Opening[bewerken]

De bedoeling was om de achtbaan te openen bij seizoensstart in 2018, dus op 31 maart. Deze deadline werd niet gehaald, onder andere door de weersomstandigheden. Uiteindelijk werden de eerste testritjes op 27 maart gereden. Het park deelde mee dat de opening ten vroegste op 7 april zou kunnen plaatsvinden.

Treinen[bewerken]

Op de baan staan 5 treinen. Het gaat om losse karretjes die elk 4 personen kunnen vervoeren, in 2 rijen van 2.